Harmaa pitsi houkutti ompelemaan

maaliskuuta 09, 2017


Nyt on taas ommeltu, koska tuo konekin niin sopivasti nököttää tuossa työpöydällä. Huvittavaa on se, että joskus se koneen nostaminen on se suurin homma. Kun siirtää ajatusta siihen ompelukseen tarttumisesta ja ajattelee, että sitten kunhan ennätän, niin kappas se välillä ihan unohtuu. Koneen jo ollessa pöydällä ompeleminen käy sitten paljon nopeammin, kun homma on jo tavallaan puoliksi käynnissä. Lisäksi minua rasittaa se sotku mitä saan aikaan ommellessa, joten haluan koneen siksikin nopeasti pois ja sotkut silmistä.

Pitsinen paita, joka kuvissa näyttääkin jännästi ruskeammalta kuin luonnossa, on laatikkomallia ja mielenkiintoiseksi tästä tekee tuo rusettikiinnitys selkäpuolella. Takana ei ole saumaa ommeltu, vain pieni kiinnitys rintaliivien kiinnityskohdasta, jotta paita ei tuulella lennähdä auki koko selän leveydeltä. Rusetti pitää paitaa kiinni niskasta. Katsotaan kuinka tämän kanssa käy käytännössä.  Toki alle voi varalta pukea alustopin. Lämmintä säätä tämä paita kaipailee, joten ei ihan tulevana viikonloppuna pueta ylle. 

Pinterestin maailmasta idean taas nappasin ja omanlaisen siitä tein. Sieltä löytyy kyllä ihania malleja inspiraation lähteeksi ja sellaisia malleja, joita voi työstää omalle vartalolle sopivammaksi. Tämän mallin leikkaamisen ja ompelemisen helppous piilee siinä, ettei tarvitse miettiä niin paidan istuvuutta, kun paita on löysempi, joten kaikki turhat muotolaskokset voi unohtaa ja leikata reippaalla otteella. Paita vaatii kuitenkin tiukempaa alaosaa kaverikseen, jottei laatikkomallinen paita tee koko naisesta laatikkoa, jos alaosa on leveä. Pituuskin tässä paidassa oli tärkeässä roolissa, jotta se ei turhaa levennä ja lyhennä. Tiukkoja farkkuja tai sopivaa kapeaa hametta tämän kanssa ajattelin käyttää. 

Mitä mieltä olet laatikkopaidasta vai valitsisitko mieluimmin vartalonmukaisemman mallin pitsiin?


10 kommenttia on "Harmaa pitsi houkutti ompelemaan"
 1. Mun kropalle sopii laatikkopaita. Tämä on kyllä todella kaunis ja rusetti lisää tyyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytyy muitakin laatikkopaitojen pitäjiä:)Minäkin ihastuin malliin ja tuo rusetti todellakin on se piste iin päälle.

   Poista
 2. Nätti, omalle kropalle tollainen malli ei ei sovi, näytän vain naurettavalta. :D Mutta en ottaisi kyllä vartalon myötäistäkään. Sellaisen sopivasti väljä, mutta silti muotoonommeltu olis oma juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tarpeeksi löysä, joten siinä mielessä huoleton:) Mutta ymmärrän täysin, ettei kaikki tykkää:)

   Poista
 3. Olet sinä taitava, tosi hyvännäköinen. Minä saan aina näistä sinun käsitöistäsi itsekin ideoita ja inspiraatiota, osa toteutuu, osa ei. Kiva kun julkaiset näitä kaikille nähtäväksi.
  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Päivi, miten mieltä lämmitti kommenttisi!<3 On ihana kuulla, jos voin jollekin antaa inspiraatiota näillä käsitöilläni! Ei kaikkien ideoiden aina tarvitsekaan toteutua. Usko huviksesi, ettei minunkaan kaikki jutut onnistu tai toteudu. Eli kehtaan siis jatkossakin esitellä näitä:)

   Poista
 4. Kiva malli! Hyvä että kangas pääsi käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiitos vain kankaasta ja toki pääsi käyttöön, sillä kangas oli kaunis:)

   Poista
 5. Käsityöt ei ole minun juttu, suoraa ommelta juuri ja juuri voin osata, mutta tuohon ei taidot riitä. Kauniisti sopii tuo rusetti paitaan! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei hätää, ei kaikkien tarvitse tehdä kässää, mutta jo se, että osaa ommella suoraan, on taito! Rusetti oli kyllä hyvä ja kaunis idea tähän paitaan:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature