Ommellen, askarrellen ja neuloen

maaliskuuta 05, 2017

Aurinko hellii meitä nyt oikein olan takaa ja mieli tekee ulos. Pitkällä kävelyllä jo miehen kanssa kävimmekin ja kyllä siellä aika viima ajoittain kävi, joten ei nyt ihan vielä keväältä tunnu, mutta aurinko paistaa ja se on jo puoli voittoa. Viikonloppuna on tullut tehtyä yllättävän montaa käsitöihin liittyvää juttua ja mikäs sen kivempaa, kun voi sukkuloida mieluisan tekemisen parissa, eli kädentaitojen.

Usein esittelen jämälangoista tekemiäni neulomuksia, mutta voi niitä muitakin jämiä käyttää hyväkseen ja kannattaakin. Minä säilytän riittävän suuret kangaspalat jonkin aikaa, jos niitä johonkin tarvitsisi, mutta rehellisesti sanottuna harvemmin niitä tulee kokonaan käytettyä. Kangaskaupoilla myyjät usein mittailee kangasta reilusti yli sen mitä tarvitsisi ja silloinhan niitä kankaita sitten jää pyörimään nurkkiin. Tämäkin  kukikas kangas on parisen vuotta odottanut inspistä ja alunperin tein tästä vanhemmalle tyttärelle olkaimettoman kotelomekon. Tämä on verhokangasta, mutta toimi loistavasti juuri tuossa mekossa. Eilen sitten nostin koneen esille ja pyysin tytärtä miettimään, että mitä tuosta kankaasta vielä tahtoisi, sillä halusin vähentää tätä jämäkasaa.


Tytär toivoi siistejä shortseja ja sellaiset illansuussa hänelle ompelin. Pienet kaistaleet kankaasta kerään jämäpussiin ja heitän lumppukierrätykseen. Yksi kangas pois pelistä, tuli lisää tilaa ja tytär oli mielissään uusista kesäshortseista. Aina ei tarvitse lähteä kaupoille kankaita ostamaan.

Perjantaina esittelinkin pajunkissa-laattoja pääsiäisaskartelun innoittajaksi. Laattoja on vielä mustana ja näistä onkin tarkoitus kehitellä jonkin sortin tarjotin. Mutta ideointi on vielä kesken päässäni, joten pitää varmasti käydä rautakaupassa suunnittelemassa tämän toteutusta.Ruusukultainen nuoremman tyttären turkki, postaus löytyy täältä, oli hieman räjähtänyt käytössä, joten pesin sen käsin ja luoja miten se painoi märkänä. Kaksi päivää meni kuivattaessa sitä ja tänään aamulla otin ja korjasin pieniä repeämiä ja helman rispaantumista. En arvannut lainkaan, että turkista tuli niin lempitakki, että se on melkein aina päällä. Hyvä niin, että kelpasi. Kummasti tuo tekokarva kyllä imuroi kaiken lian, joten se oli todellakin pesua vailla. Nyt se on jälleen valmiina käytettäväksi. Karvakaistaleita jäi silloin ommellessa yli, joten pitäisi keksiä niistäkin jotakin kivaa.

Puikoilla on tuosta ihanan sävyisestä puuterista tulossa jonkinlainen neuletakki, mutta kunhan ensin saan pitsikuvion hallintaan, niin sitten mietin, millainen mallista tulee. Kuulostaa hölmöltä, mutta näin minä usein suunnittelen, eli siinä samalla kun neulon.

Käsitöiden lomassa kyllä ihanasti unohtaa huolet ja murheet, jos on esimerkiksi hankalampi malli, josta pitää tihrustaa kuvioita. Muutenkin se rauhoittaa ja rentouttaa ja uskon, että se auttaa myös muistiin ja keskittymiseen. En ole niinkään seurassa neuloja, en kaipaa edes musiikkia ja usein saatan istua hiljaisuudessa neulomassa. Mutta neulon kuitenkin aina telkkaria katsoessa ja jännittäviä elokuvia katsoessa puikot suorastaan lentää, puhumattakaan MM-lätkäpeleistä, jossa suomi on pelaamassa. 


10 kommenttia on "Ommellen, askarrellen ja neuloen "
 1. Kaunis kangas ja varmasti tuli upeat shortsit.
  Mukavaa sunnuntaita M ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivat tuli ja nyt vain ootetaan kesäisiä säitä:)
   Mukavaa iltaa! <3

   Poista
 2. Aivan mielettömät hempukkasävyt ja tuli mieleen kuules Ted Bakerin kevät. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kannatti siis säästää nuo kangaspalat:) <3

   Poista
 3. Vau mikä ihana kangas tuossa hameessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kivan sävyinen ja siitä tuli shortsit:D

   Poista
 4. Ihana hamekangas ja joo kyllä ymmärrän tuon sinun ajatuksesi siitä, että jotain näpertäessä muut huolet ja murheet unohtuvat, vaikka en ihan hirveästi teekään käsitöitä, pitäisi ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on kiva ja kätevät siistit shortsit siitä tuli:)
   Käsityöt ovat minulle henkireikä, mutta toki on muitakin tapoja nollata asioita:)

   Poista
 5. Wow mikä kangas! Ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tää on siis verhokangasta, mutta kivasti sävyt sopii myös shortseihin:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature