Miten tehdä jämäkankaasta trendikäs kassi?

huhtikuuta 02, 2017


Löytyykö sinun kotoasi jämäkangaspaloja, mutta et tiedä mitä niistä tekisi? Tässä tulee kiva ja helppo idea jämäkangaspalojen hyödyntämiseen. Ommellaan siitä kassi, joka on joka naisen tärkeä asuste.

Ystäväni firman evakkoretki putkiremontin tieltä, antoi minulle mahdollisuuden etsiä roskiin menevistä jämäkangaspaloista minua miellyttäviä  ja inspiroivia kankaita ja loihtia niistä uutta. Minä kun mielelläni ompelen, aina kun löytyy inspiroivia kankaita ja tietysti tarpeen mukaan. Täältä löytyy postaus esimerkiksi yhdestä projektista, minkä muutama vuosi sitten ompelemalla toteutin. Ihanuuksia sieltä ystäväni jämäkangaslaarista löysinkin, mutta yhden kankaan ystäväni antoi minulle pyytäen, että ompelisin hänelle kassin, johon voisi laittaa vaikka pieniä ostoksia.


Kankaan materiaali


Kangas on paksuhkoa huonekalukangasta, mutta se ei ole kuitenkaan liian jäykkää, jotta sitä ei ihan normaalilla säädöillä pystyisi ompelemaan. Mutta aluksi pitää miettiä, kuinka iso kangas on käytettävissä ja lähteä siitä liikkeelle. Pala oli ihan reilun kokoinen, joten päätin aloittaa mittailemalla sopivan kokoisen kassin kaavaa kankaalle, eli tästä tuli noin 40 cm leveydeltään ja 45 cm pituudeltaan. 


Ompeleminen


 Tein kassin yhdestä kappaleesta, joten tässä tarvitaan vain kassin suiden kääntäminen, mikä kannattaa tehdä aluksi kaksi kertaa kääntäen noin 3 cm käännös ja tikkaus päälle. Seuraavaksi ommellaan sivusaumat ja huolitellaan ne siksakilla. Olkahihnat ovat noin 6 cm leveydeltä ja pituuden voi sitten suunnitella toiveiden mukaan. Ompele olkahihnat nurja puoli vastakkain pitkiltä sivuilta ja käännä oikeinpäin käyttäen hakaneulaa apuna ja tikkaa olkahihnat molemmilta pitkiltä sivuilta noin millin pari reunasta.
Pohjan voi jättää suoraksi, mutta jos haluat kasiin ryhtiä, ompele pohjan saumaosa kuvassa näkyvällä tavalla. Eli tikkaa kulma nurjalta ja käännä kassi, niin lopputulos on siisti ja halutessasi voit laittaa vaikka paksuhkon pahvin pohjalle kassin pohjaa ryhdittämään.


Tässä ommeltu pohjan kulma siistinä ja ryhdikkäänä. Kiinnitä olkahihnat paikoilleen tikkaamalla neliö ja vielä kulmasta kulmaan tikki jokaisen hihnan pään kohdalla, jotta hihna pitää painoa.


Lukkokiinnitys kassille


 Minä halusin vielä kikkailla hieman koristeiden suhteen, joten tein jämänauhasta, jonka löysin laatikostani, rusetin ja lisäsin siihen vielä kaksi puupalloa roikkumaan.


Toiselle puolelle ompelin pienen suikaleen, jonka läpi pallot voi pujottaa ja näin sain kassiin persoonallisen lukkosysteemin, jotta kassi ei ole turhan avonainen ja varkaille altis kohde.


Tässä rusetti-pallolukko kiinnitettynä ja silloin rusetti aivankuin roikkuisi tuosta nauhasta. Ohut nauha on muuten kuminauhaa. Tätä ei tietystikään ole pakko ommella, mutta halusin vain tehdä jonkin kivan pikkujipon tähän  muuten yksinkertaiseen kassiin ja tuoda siihen vähän persoonallisuutta.


Pikkupussi


Eikä tässä vielä kaikki, vaan tein vielä avaimille tai pikkukukkarolle, huulipunalle ja sen tapaisille tarvikkeille pikkupussin kassin sisään ommellen sen kiinni kassin reunaan. Minusta kassien pohjalta on ikävä kaivella tavaroita, varsinkin avaimia, joten ajattelin tästä olevan hyötyä. 

Mitä luulet, tykkääköhän ystäväni tästä kassista?

Lisää ompelujuttuja löytyy täältä ja täältä.22 kommenttia on "Miten tehdä jämäkankaasta trendikäs kassi?"
 1. No aivan varmasti tykkää. Laukkihan on aivan upea, wau!

  VastaaPoista
 2. No johan pomppas, tulipa kiva kassi, oot kyllä sellainen ompelukoneella surauttelija, että oksat pois! Ihqua sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) <3 Surauttelutauti iski taas:D Keskiviikkona nähdään!!!:)

   Poista
 3. Kylla varmaan, itselleni ainakin kelpaisi.

  VastaaPoista
 4. Ihana, mä katsoin heti että toi lukkokiinnitys on kuin kirsikat, söpö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos:) Toivottavasti kelpaa kaverille, kun hän on yksinkertaisen tyylin kannattaja, mutta voihan tuon irrottaa, jos ei tykkää!

   Poista
 5. On kyllä nätti laukku ja olet niin näppärä tekemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tämä oli kyllä niin helppo ja yksinkertainen malli:)

   Poista
 6. Ihan varmasti tykkää! Mun haaveissa on jossain vaiheessa saada itselle kanssa ompelukone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan niin:) Kyllä se kone on hyvä olla olemassa!

   Poista
 7. Oi, tää idea on hyvä - löysin muuton lomassa ihan ihmeellisiä kangaspaloja :D

  VastaaPoista
 8. Ihana kassi <3! Olet supertaitava!

  VastaaPoista
 9. Olet supertaitava! Ei vitsi, kirjoitin jo tämän ja katsoin että Rouva Sanakin oli sanonut saman. No, menkööt, kun totta on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heh, uskotaan ja saahan samoja sanoja käyttää:) Kiitos! Tämä kassi valmistui tunnissa, kun oli niin helppo malli!

   Poista
 10. Onpas ihana kassi! Ja tuo lukitus todella kätevä. Saanko lainata ideaa itselleni, kun teen seuraavan oman kassin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meemu:) Toki saat ja siksi jaoinkin tämän idean täällä, koska tästä tuli aika kiva ja helppo kaikkien toteuttaa:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature