Kietaisuhameen ompeleminen

toukokuuta 04, 2017 Kietaisuhameen tekeminen on helppoa ja nopeaa, joten tässä ohje, kuinka sen teet:

1. Kangas on tässä hameessa puuvillaa ja ohuehkona laskeutuu kauniisti. Löysin tämän palasen muutamalla eurolla Eurokankaan palalaarista, joten kannattaa niitä aina penkoa.

2. Kangas leikataan sovittaen oman lantion mukaan ja muista, että kangas menee edessä melkein koko kappaleen mitan verran toisen etukappaleen päälle. Minun S-kokoisessa hameessa on leveyttä 125 cm ja kappale on suora alas saakka. 

3. Aseta kangas nyt pituussuunnassa kahtia ja leikkaa pyöristäen etuhelmasta kulmat pois.

4.Tee taakse useampia pitkiä vekkejä  sisäänotoiksi ja muokkaa näin takaosaa sopivaksi. Minun vekkini ovat 20 cm pitkiä ja niitä on kuusi.  Vekit ovat leveydeltään maksimissaan 2 cm ja kavenna niitä aina helmaa koti ommellessasi.

5. Käännä etureunat ja helmat päärmäten.

6. Leikkaa vyötärönauha, jolla myös solmit hameen kiinni, noin 9 cm leveästä kistaleesta, joka on hameessani pituudeltaan 2,40 cm. Ompele kaitale vyötärönauhaksi ja jätä molempiin päihin yhtä pitkät solmimisnauhat. Mikäli kokosi on isompi, kannattaa sovitella millaisen pituuden nauhoihin tarvitset.

7. Ompele vyötärökaitaleeseen toiselle sivulle napinläpi pitkittäissuuntaan, jotta voit pujottaa toisen nauhan siitä läpi solmiessasi hametta.

8. Silitä hame.

No niin, taas on yksi kesäinen ompelus valmiina ja jos nyt joskus näitä pääsisi käyttämäänkin, niin olisin iloinen.

Jos ohjeistuksessa on epäselvyyksiä, niin kysy vaan rohkeasti.
14 kommenttia on "

Kietaisuhameen ompeleminen

"
 1. Hih nauratti, ei meinaan sovi mulle ja mun mittavalle pömpölle. Sä näyt ihanalta ja mekko on kaunis. Halit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä ny, ootko kokeillu!? Toi käy hyvin myös sulle, kun laittaa sitten vaikka neuleen tuohon päälle, kuten mullakin:)
   Kiitos ja haleja sinne myös! <3

   Poista
 2. Voi hitsit ku oot taitava ompelija. Ihana kangas tuohon kietaisumekkoon, tykkään noista kuviokankaista (onko tuo nyt kashmir). Sopii sulle niin hyvin <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hitsit, sä oot tietopankki!:) Mä en edes tiennyt tuon kuvion nimeä ja piti kattoa googlesta; haha! No on se vissiin sitä kasmiriä:D
   Kiitos,tää nyt sopii kakikille:) Mutta hei, huomenna en ehkä kuitenkaan tässä vielä tepastele!:)

   Poista
 3. Tää on ihana. Kiitos ohjeesta, pakko kokeilla ❤

  VastaaPoista
 4. IHANA ja kaunis sinun päälläsi. Upeaa tuo kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kangas oli alelaarista ja kuitenkin noinkin kiva:) Kyllä siellä aina kannattaa penkoa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos:) VOI, kunpa lämpimät säät tulisivat jo!!!

   Poista
 6. Tulipa kaunis hame. Ihana kuosi tuossa kankaassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuli sellainen helppo kesähame vaikka rannalle ja kangaskin on kiva:)

   Poista
 7. Heissan! Löysin juuri tämän sun blogis ja täällähän on vaikka ja mitä kivaa! Mulla vanha harrastus, eli ompeleminen alkoo kutkuttaa sormissa. Enemmän tullut viime aikoina käytettyä puikkoja. Mutta tosiaan, tämä kietaisuhame, aivan ihana. Itse haluaisin koittaa tehdä vähän lyhyempää mallia. Vähän kyllä epäusko vaivaa osaanko enää mitään. Kiitos hyvästä sitä vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne ja kiva, kun löysit tänne:) Minulla on tuo intohimo kaikenlaiseen käsillä tekemiseen, joten yritän niitä sitten täällä tasaiseen tahtiin julkaista. Tuo hame on varmasti ihan kiva myös lyhyenä, joten varmasti onnistut, jos olet aiemmin ommellut. Tämä malli on helppoa ja nopea toteuttaa, joten rohkeasti vaan. Kiva kuulla, että ohjeista on apua:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature