Kietaisumekon ompeleminen on hyvä idea kesäksi

toukokuuta 25, 2017


Miksi kietaisumekko viehättää?


Rakastan kietaisumekkoja, sillä ne ovat niin naisellisia ja tyylikkäitä.  Ne voivat kuitenkin olla ihan perusvaatteita töihin ja silti aina muodikkaita. Materiaali ratkaisee toki paljon.Yhdistän aina välittömästi kietaisumekot  Diane von Furstenbergiin, suunnittelijahan on  kerrassaan kietaisumekkojen ikoni. 

Minun kukkaroni ei kuitenkaan veny sille tasolle, joten ompelen sitten itse Furstenbergini eli kietaisumekkoni  ja parhaimman mallisen olen näin itselleni saanutkin.  

En edes muista milloin oman kuvassa olevan kietaisumekon ompelin. Kaavat olivat jostakin vanhasta käsityökerhon lehdestä ja mekko niin käytetty, että saumat alkoivat kulua puhki. Tällä mekolla on menty ympäri maailmaa, voisi sanoa. Se on ollut mukava niin lennoilla lomamatkoilla, kuin työssäkin. 

Materiaalina oli puuvilla, joten kulahtanut se oli lopussa ja pakko oli tehdä siitä sitten uusi versio. Mikäli jonkun hyväksi toteaa, ei sitä kannata ihan vaan heittää kierrätykseen, vaan siitä kannattaa piirtää kaavat talteen. 


Vinkkejä ompeluun


Laiskuus taisi iskeä, sillä leikkelin mekon ilman piirtämistä suoraan vanhaa mekkoa mallina käyttäen. Tämä kun on hyvin yksinkertainen malli, mutta sen verran oikaisin, etten leikannut hametta ja yläosaa eri kappaleista, vaan yhdistin ne. Ei turhia saumoja, jos on mahdollista ja kangastakin oli riittävästi, joten sen kanssa ei tarvinnut ähertää ja jännittää, että riittääkö se.Tämä oranssi kukkakangas ei ollut niin joustava, kuin olisi voinut olla, sillä siinä oli viskoosia ja hiukan lycraa, mutta kyllä se aavistuksen verran antaa periksi, joten uskalsin siitä mekkoa lähteä tekemään. Kangas on taas pelastettu alelaarista ja hintaa noin kympin verran, jos oikein muistan. En edes tiennyt millaisen mekon tästä ompelisin, mutta tyttären ehdotus vanhan kietaisumallisen mekon uudelleen eloon herättämisestä viehätti, sillä tyttären mielestä se sopi niin hyvin minulle.

Saumat vain joustavalla ompeleella, pieni siksak käy hyvin ja sitten päärmäykset helmaan ja hihoihin. Edessä käytin alavaroihin hiukan kovikekangasta, jolloin käänteet saa kivasti ryhdikkäämmäksi ja siistiksi. Päälletikkaukset laitoin vain etukappaleiden yläosaan nauhaan asti ja sivusaumaan tein napinläven aukoksi, josta voi pujottaa kietaisunauhan toisen osan selkäpuolen kautta eteen.


En yhtään ihmettele, että kietaisumallinen mekko on niin suosittu, sillä se sopii jokaiselle naiselle, tuoden kurvit sopuisasti esille ja kuitenkin hoikentaa myös oikeasta kohtaa eli vyötärön tienoilta. Jos nyt yhden vinkin annan, niin kannattaa valita ehkä vielä joustavampi kangas, kuin tämä, niin silloin se istuu kuin unelma. Voi olla, että teen tästä samasta mallista vielä toisenkin version, jos oikea kangas sattuu käteen. Olisko hölmö idea tehdä tämä ihan pitkänä versiona?

Ompelin vasta äskettäin kietaisuhameen, joten tämä voisi olla postaus osa kaksi,  kun edelleen on kyse kietaisumallista. Jos kiinnostuit, niin postaus siihen löytyy täältä. Lisäksi sinua voisi kiinnostaa tämä postaus mekosta, jonka ompelin viime kesänä.

Kietaisumekkojen ystäviä? Löytyykö ketään?
10 kommenttia on "Kietaisumekon ompeleminen on hyvä idea kesäksi"
 1. Hei, aiheen vierestä, mutta sulla on kivat noi kiharat. Mietin myös itselleni kesäkikkuroiden ottamista:)Laitatko kiharoitari paplareilla tai vastaavasti vai miten toimit?, kun näyttää niin kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joo, tämä alkaa olla jo vanha permis ja tiensä päässä, mutta kohennan sitä aina pesun jälkeen sormikiharoilla. Hyvät tuotteet kaipaa kyllä pohjalle, jotta minun tukka pysyy kiharalla:)

   Poista
 2. Aivan ihana mekko! Mä haluaisin tällaisen nilkkapituisen, mut niitä on vähän Diane Von Furstenburg tekee, mutta ne on sitten niin kalliita, ettei raaski edes alesta ostaa. Varmaan joku kerta ostettava kangas ja nakitettava sut tekemään korvausta vastaan tietenkin. ;) Tulee varmasti halvemmaksi. :D Et oo muuten koskaan miettinyt tosta itsellesi ammattia, kun oot noin näppärä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Juu, kiitos vain tarjouksesta:D
   Todellakin mietin nuorempana ja myöhemminkin tätä ammatiksi, mutta pitäisi olla niin luova koko ajan, että alkoi pelottamaan ja jäi vain harrastamisen tasolle. Olen itseoppinut, joten ei ole paperia tästä näyttää:)

   Poista
 3. Minä tykkään kietaisumekoista, sopivat erilaisille vartalotyypeille hyvin.
  Tuo kangas on aivan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tosiaan sopii kaikenlaisille vartaloille ja saa ne parhaimmat puolet esille:) Kangas oli minustakin pirteä ja siksi sen kiskoin sieltä laarista itselleni:D

   Poista
 4. Kaunis mekko! Kietaisumekot ovat ihania: naisellisia ja sopivat joka vartalolle. Ikävä kyllä niitä harvoin löytää kaupasta kohtuu hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuo on totta, ei hevillä kaupasta löydy järkevään hintaan,joten eiku ompelemaan:)

   Poista
 5. Onhan hieno mekko. Pitäisiköhän itsekkin pyyhkiä pölyt ompelukoneesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mitä, onko se päässyt pölyyntymään??? Nyt on sitten todellakin aika:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature