Mitä äitiys minulle merkitsee?

toukokuuta 14, 2017

Miten ihana sana äiti onkaan! Siitä tulee mieleen rakkaus, lempeys, sydämellisyys, uhraus jne.  Äiti-sanana on äänestetty yhdeksi suomen kielen kauneimmaksi sanaksi. Enpä ihmettele.

Itse halusin äidiksi vasta sitten, kun kaikki oli nähty ja koettu, jotta olisin valmis rauhoittumaan äitinä olemiseen ja ei enää menojalka kolkuttelisi. Mieheni kanssa kävimme myös keskusteluja, mitä tekisimme, jos lasta ei alkaisikaan kuulua. Kaikki ei ole niin itsestään selvää, kuten moni nuorena ajattelee. Mutta meillä kävi hyvin ja saimme kaksi ihanaa tytärtä.
Kun lapset olivat pieniä, meidän elämä oli hyvin rauhallista ja tutut turvalliset rutiinit rytmittivät päivää. Askarreltiin kotosalla, luettiin kirjoja, tehtiin ruokaa ja ulkoiltiin paljon ja tämä oli juuri meidän tyttärille se riittävä "viriketoiminta". Ei tullut kovinkaan usein mieleen, että pitäisi päästä yksin jonnekin, mutta oli niitäkin hetkiä ja silloin se hetki pyrittiin järjestämään. Olimme kotosalla viihtyvä perhe, joten koen, että tyttäret saivat rauhallisen vauva-ajan ja varhaislapsuuden.

Äiti-sanaa meillä toisteltiin paljon ja joskus se kieltämättä uuvuttikin, koska isä ei aina kelvannut ja jotakin olisi pitänyt saada tehdyksi. En ole koskaan pyrkinyt olemaan täydellinen äiti ja en edes haluaisi olla sellainen. Riittävän hyvä voisi olla se kuvaavampi. Olen ollut paikalla, kun on tarvittu lohduttajaa, kuuntelijaa, kokeisiin preppaajaa, opettamista yhden jos toisenkin asian kanssa. Mutta myös rajojen asettajaa ja ikävienkin asioiden hoitajaa, riitelijää ja myönnän, nalkuttajaa. Eli ihan tavallinen ja virheitäkin tekevä ihminen. Näitä tarvitaan äitinä olemisessa, sillä lapsen pitää oppia myös riitelemään ja pyytämään anteeksi, kuuntelemaan ja ottamaan opiksi. Virheetkin ovat sallittuja, jos jossain vaiheessa tajuaa virheensä ja korjaa niitä.Äitiydessä kriisin paikka on, kun lapsi tulee teini-ikään. Lapsi kasvaa ja alkaa tehdä eroa vanhemmistaan, juurikin äidistä. Enää ei huudeta koulusta tullessa, että: -Onko äiti kotona? Se taitaa useimmiten nykyisin olla: -Onko mitään ruokaa? 
Minä kyllä kestän sen eron tekemisen, mutta kaikki se taistelu ja taiteileminen useankin eri asian äärellä, on välillä aika voimille ottavaa. Eikä se aina ole herkkua, mutta silti pitää jaksaa olla se aikuinen ja pitää kiinni sovituista jutuista ja varsinkin huomata se nuori. Ei pelkkää rahan tarjoamista, vaan yhdessä olemista ja tekemistä. Eikä kaverina olemista, vaan äitinä. Kyllä ne aluksi jurputtaa vastaan, mutta saa pian huomata, että kyllä ne oikeasti tykkää siitä. 

Nautin tällä hetkellä tästä ajasta, kun nuoret ovat jo osittain maailmalla, mutta silti vielä kotona. En halua olla heitä vielä häätämässä pesästä, koska vielä ei ole sen aika, mutta kyllä sekin aika tulee ja silloin minun on oltava valmis, vaikka se tekisi kuinka kipeää. En sitten tiedä, kuinka olen onnistunut äitinä, mutta minulle se on ollut kyllä kaikkein tärkein tehtävä ja on vieläkin.

Otin tähän postaukseen myös muutamia uutuuksia hiusmaailmasta, joita innolla lähden kokeilemaan, sillä äideille vain parasta tarjolle, ainakin näin äitienpäivänä. Tälle äidille hiukset ovat tärkeä juttu, joten kosteuttavat Rich hiusshampoo ja hoitoaine ovat kyllä niin tervetulleita kuiville, käsitellyille hiuksilleni. Fucion mask ja conditioner Wellalta houkuttelevat myös kokeilemaan tehokosteutusta. Tehokkaat naamiot tekevät hiuksista yleensä niin ihanan silkkiset, joten uskon näidenkin saavan hiuksiini taas kiiltoa ja joustavuutta pörröilyn sijaan. Kerronpa sitten kuinka hiukseni toimivat näiden tuotteiden kanssa, niitä kokeiltuani. Lanzan värinkorjaava suihke onkin ollut jo käytössä ja kiiltoa se ainakin antaa, joten ilmankos sain kehuja kahdelta tuntemattomalta henkilöltä juuri värisävystä, jonka luulin jo olevan aika hiipunut alkuperäisestä. On kuulemma kauniisti haalistunut. 


Näissä aatoksissa toivottelen kaikille ihanaa äitienpäivää!

Tuotteet pr-näytteitä
20 kommenttia on "

Mitä äitiys minulle merkitsee?

"
 1. Meille on annettu ihana ja arvokas tehtävä olla äiti, meilläkään se ei ollut itsestäänselvyys, lahja - hyvin suuri lahja!

  Ihanaa äitienpäivää myös Sinulle!

  Richin kanssa olemme viettäneet yhteiseloa muutaman vuoden, olen niitä tuonut laivalta tullessani, kun Suomesta niitä on joskus ollut mahdoton löytää. Isännän päänahan iho ei huoli ihan mitä vain shampoota, mutta tuo Richin kanssa elo on ollut sopuisaa. Se on myös riittoisaa, iso pullo (varmaan litranen) riittää melkein puoli vuotta kahdella päänupilla, vaikka joka päivä lyhyet hiuksemme pitää pestä. Ihana shampoo ja hoitoaine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on riittoisa shampoo! Meillä kun sitä kuluu ja tasokaskin sarja tämä on, olen kuullut!:)

   Poista
 2. Hyvää äitienpäivää :).

  Äidin rooli ei ole aina helppo varsinkaan teinin kanssa, mutta se pistää miettimään asioita uudella tavalla (vaikka joskus sisällä kiehuukin) :D

  Pidän tosi paljon Richin tuotteista, oma lempparini on sarjan muotovaahto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sinne myös:)
   No kieltämättä välillä kiehuu, mutta saakin kiehua:)
   Kiva kuulla, että tykkäät. Minullakin on joskus tätä sarjaa ollut, mutta en nyt muista oliko hoitoaine vai shampoo:)

   Poista
 3. Äiti...kaunis sana sydämestä!
  Ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus <3 Naurattaa, kun tutustuin mieheeni ja jolla oli tosiaan jo kaksi lasta entuudestaan ja aika pian alkoi tutustuttua minullakin vauvakuume. Mies tuumi ettei ihan heti, mutta muistan lauseeni "haluan, että minuakin kutsutaan äidiksi" No on kutsuttu ja tuhansia kertoja ja mies aina nauraa, "sait mitä tilasit!", kun huokailin "miksei ne koskaan sano isi". ;) Jos ei omia lapsia olisi tullut, olisin ollut megaonnekas, sillä olen saanut rakastaa kahta mieheni lasta ja kasvattaa neljää lasta, voin todeta, että elämäni on täysi, noh paitsi kissanpentua olen nyt vailla. Tarviihan minunkin saada jotain hoivailla. ;) Ihanaa äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä suurpehe nykyisin kun harvemmin on 4 lasta:) Olet siis saanut antaa kaikki paukut äitiyteen:)
   Kissanpennusta täälläkin haaveillaan ja minä saan toppuuttaa, kun ne allergiat....
   Ihanaa äitienpäivää sinne myös:)

   Poista
 5. Äiti on äidinkielen kaunein sana <3

  VastaaPoista
 6. Hyvää äitienpäivää <3 Lapsen poismuutto tekee kipeää ja sitten alkaa taas uudet huolet, äitinä ei niistä huolista eroon pääse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Niin, eipä ne huolehtimiset siihen lopu.:)

   Poista
 7. Ihana ja viisas postaus! Itse olen yrittänyt vaikeimpina hetkinä luottaa siihen, että jokainen normaali äiti on lapselleen se paras äiti <3
  Hyvää äitienpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady:) Näin se on, että kun yrittää parhaansa ja tiedostaa virheensä, niin eiköhän voi itselleen antaa armoa ja olla tytyväinen:) Liian täydellinen äiti olisi kammotus!:D
   Ihanaa äitienpäivää:) <3

   Poista
 8. Ihana postaus ja näinhän se on,että ihana nähdä kun lapset kasvaa ja saa hieman omaa aikaa, mutta on se kova paikka kun he lähtevät omillee.

  Oikein ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinne äitienpäivää!:)
   Tuo on niin totta, että eihän niistä raskisi luopua, vaikka joskus välit saattavat olla kireät, mutta se on elämää:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature