Miten korjata liian lyhyt mekko?

toukokuuta 08, 2017

Koskaan ei ole hyvä. Kun on ostamassa vaatteita, saattaa mekko tai hame olla aivan liian lyhyt tai jos erehtyy ostamaan ruotsalasten ketjuliikkeiden vaatteita, niin niissä sitä pituutta tahtoo olla liiaksikin. Pienenä ihmisenä ei auta muu kuin kikkailla ja opetella ompelemaan, jos ei muu auta. Tässä pieni vinkki siitä, kuinka minä selätin ongelman tai oikeastaan kaksi.

Ostin jo vuosia sitten tämän kuvassa olevan mekon huutonetistä, eräältä kuuluisalta bloggaajalta ja kuvittelin hänen pituuteensa nähden mekon olevan ylle polven minulle, jos se hänelle oli ollut liian lyhyt. Ihmeekseni tämä mekko oli vielä lyhempää sorttia, jopa minulle liian lyhyt. Tykkäsin mekosta kovasti, joten tälle oli pakko keksiä joku diy-korjaamisjuttu, sillä muutoin mekko olisi jäänyt vaatehuoneeseen vain roikkumaan. 

Muistin ostaneeni H&M liikkeen mustan pliseeratun hameen, joka taas oli hölmön pituinen minulle ja olin joutunut sitä lyhentämään. Ei käy onni tasan. No, tästä olikin jäänyt ohuenohutta kangasta minulla talteen ja päätin käyttää tuon helmaosan lisäosaksi mekon helmaan. Mekon päällyshame oli myös ohutta sifonkimaista kangasta ja en kangaskaupoista vastaavaa tuskin olisi löytänytkään. Materiaali oli juuri sopiva varsinkin sävyn suhteen. Onneksi en ollut silloin vielä kuullutkaan tuosta konmarittamisesta, jos nyt koskaan täysin edes innostun siitä kankaiden suhteen, vaikka syytä kohta olisi.


Ompelin sen melkein suoraan semmoisenaan tuohon alushameen osaan kiinni ja sain itselleni ne puuttuvat sentit pituutta ja mekosta käyttökelpoisen. Kukaan ei varmasti edes huomaa, että tähän on lisätty kangasta ja se on hieman erilainen, kuin alkuperäisen mekon materiaali.


Korjailin muuten vielä noita helmiä, sillä niistä oli osa tipahtanut ja piti vähän purkaa ja kiinnittää ne sitten symmetrisesti. Ei sitä varmasti olisi edes huomannut, mutta minä en kestänyt kuviota niin toispuolisena.Tässä vielä hamonen, joka lyheni, jotta toinen sai lisää pituutta. Lyhensin tämän hameen vyötärön kohdalta, jotta minun ei tarvitse taistella helman kääntämisen kanssa. 

Kyllä välillä harmittaa, kun ei ole standardikokoa, jotta ei aina tarvitsisi ommella, mutta toisaalta, minä myös rakastan käsitöiden tekemistä, joten eipäs tässä ehkä sittenkään kannata marista.


Onko sinulla jotakin kivaa vastaavaa tuunausta jakaa vai oletko sinä niin onnekas, että saat aina sopivat vaatteet kaupasta ostettua?
10 kommenttia on "

Miten korjata liian lyhyt mekko?

"
  1. Ihanan kekseliäs olet noiden vaatteiden korjaamisten kanssa. Itseäni himottaa yksi kukkahame, jonka ajattelin tänään kotiuttaa. Se on vain lyhyelle varrelleni (ja paksuille pohkeilleni) liian pitkä. Mutta taidanpa lyhentää sen tuolta yläosasta, niin saan sopivamman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija:) Pakko se on välillä koittaa keksiä noita kikka kolmosia, jottei menisi ihan kierrätykseen kaikki vaatteet:)
      Liian pitkän hameen lyhentäminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa, kuin sen lyhyen saaminen pitemmäksi. Tsemppiä ompeluun!:)

      Poista
  2. Näppärä idea. Sulla on aina niin luovia ratkaisuja ja taitoa toteuttaa ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Belladonna:) Näitä putkahtelee pakostakin, koska en ole standarikokoinen:)

      Poista
  3. Minä olen sitten se toinen ääripää kokojen suhteen. Välillä pitää kyllä fiksailla, että vaatteesta saa hyvänäköisen. Todella kauniisti ja huomaamattomasti olet saanut mekkoosi lisää pituutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, mä ymmärrän, sillä jos et ole tietyn kokoinen, niin pakko vaan keksiä näitä tuunauksia! Yleensä mulle käy pienet koot, mutta mulla vyötärö asettuu varsinkin mekoissa lantiolle, joten aina ei edes kikkauilut auta!!!
      Kiitos, toi oli kyllä hyvää tuuria, että kangas osui noinkin hyvin tuon toisen kaveriksi:)

      Poista
  4. Hieno! Tuosta mekosta tuli vekkeineen paljon kivempi! Minullakin on kaapissa yksi papukaijaviidakko-postimerkki odottamassa, että sille tekisin jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Joo, tuli vähän persoonallisuutta peliin!
      No, joskus se idea antaa odottaa itseänsä! Heh! Millainenhan vaate sulla onkaan kyseessä?:D

      Poista
  5. Voi mahoton sun kanssa, upeasti taas surauttelit singerillä hamoset toimiviksi, oot sä kyllä kätevä emäntä (Y).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä oon mahoton nykyisin ompeleen:) Mulla on varmaan ompelumania menossa! Eilen aloin konmarittaan vaatteita ja kuinkas ollakaan, istuin hetken päästä taas koneen ääressä ja mekosta tulee nyt paita. Oli silkkiä, niin en vaan raasinut heittää pois!:D

      Poista

Auto Post Signature

Auto Post  Signature