Olkaimettoman mekon ongelmat

toukokuuta 17, 2017


Juhlia tulvillaan on toukokuu ja mekkoja tarvitaan yhteen jos toiseen juhlintaan. Onneksi on tullut harrastettua tuota ompelemista, joten näitä mekkoja on tullut hurautettua muutamia, joten mekon ompeleminen ei tunnu pelottavalta. Aina välillä kuitenkin törmää ongelmiin, jotka tulevat esille vasta sitten, kun mekko on tehty. 

Mittoihin tehty olkaimeton mekko ei pysy päällä tai ainakin tulee tunne, että se valuu ikävästi.


Saattaa olla, että mekko ei oikeasti valuisi vyötärölle, mutta tunne on ikävä. Olen myös todistanut eräällä baarin tanssilattialla, kuinka nainen hieman innoissaan tanssi ja ei huomannut, että olkaimeton mekko luiskahti vyötärölle. No, ei sekään vielä mitään, mutta hänellä ei ollut lainkaan rintaliivejä päällä. Kaverit onneksi ryntäsivät paikalle apujoukoiksi pukemaan tätä tanssijaa.

Tästä päästäänkin tärkeimpään, eli pue olkaimettoman mekon alle aina kunnon alusasu, oikean kokoiset olkaimettomat rintaliivit, jotka hieman jarruttavat mekon valumista, mikäli näin kävisi.
Itse ostin aikoinaan ensin korseletin ja vasta sen jälkeen aloitin hahmottelemaan hääpukua sen päälle. Ei muuten valunut, vaikkei täysin olkaimeton ollutkaan, joten uskon alusasun taikaan.


Wanhojen tansseja katsellessa parisen vuotta sitten harmittelin, kun niin moni tyttö kiskoi pukunsa miehustaa ylös aina vähän väliä ja siellä mukana oma tyttäreni. Silloin päätin, ettei enää koskaan liian ohuesta tai liukkaasta kankaasta kannata ommella olkaimetonta pukua. 

Kuinka mekon sitten saisi tuntumaan topakammalta ja ei tarvitsisi jännittää puvun valahtamista? 

Miehustan ja vuorin väliin kannattaa laittaa vanulevyä ja silitettävää kovikekangasta, jotta miehusta pysyy paikallaan. Kuvassa olevassa jämäkästä kankaasta ompelemassani mekossa olen käyttänyt samaa kangasta myös vuoriosaan ja laittanut väliin vanulevyä rintojen  kohdalle, joten toimii ja ei todella tarvitse pelätä vilauttelemista.

Puvun miehustaan tulee ikäviä laskoksia istuessa.

Hääpuvun sivusaumoihin laitoin aikoinaan valaanluut, jotta puku ei menisi istuessa kasaan ja ikäville poimuille. Toimi ihan hyvin, vaikka kieltämättä tämä yhdistelmä korseletin kanssa sai meikäläisen loppuillasta haaveilemaan korseletin polttamista, sillä tikkusuorana istumisessakin on rajansa.

Kuinka mekosta saa huolitellun näköisen?

Itse pyrin ompelemaan niin, ettei tarvitse tehdä päälletikkauksia kuin vain helmaan, jos ei halua käsin ommella. Lopputuloksesta tulee yllättävän paljon parempi, sillä tikit täytyy osata tehdä just eikä melkein ja yleensä juhlavampaan mekkoon ei tikit sovi.
Nyt vain nauttimaan mekoista, ommeltu tai ostettu, sillä nyt on juuri niiden aika.
16 kommenttia on "Olkaimettoman mekon ongelmat"
 1. Ihana mekko, muusta en tajua mitään. Omassa olkaimettomassa häämekossa oli sellainen silikoni, joka piti yläosan paikallaan. Ihquisaa päivää M. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Juu, silikoni on kanss hyvä, mutta tyttären mekossa se ei toiminut. Tässäkin mekossa sitä on nauhan ommeltu tuonne reunaan, mutta en uskalla luottaa siihen täysin:)

   Poista
 2. Upea Lady upeassa mekossa, olet sinä taitava, mulla jo pelkkä verhojen ompelu tuottaa tuskaa. Tuo jakamasi vinkki on varmasti monelle kädentaitajalle mieleen. Mukavaa päivän jatkoa ihanainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ja kauniille sanoillesi:)Toivottavasti auttaa muitakin, jotka ovat saman ongelman kanssa painineet.
   Ihanaa viikonloppua:)

   Poista
 3. Oi kuinka kaunis mekko <3 ja malli myös :) <3

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis mekko ja näytät upealta siinä. Tyttäreni vanhojentanssipuku oli myös olkaimeton ja hän jännitti, että valuuko mekko. Ei se valunut yhtään, mutta se tunne on varmasti koko ajan mielessä, joka vaivasi tanssiessa. Hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Se on monesti se tunne, että alkaa pelkäämään puvun tippumista, kun muutenkin jännittää. Toivottavasti on hyötyä:)

   Poista
 5. Upea mekko, olet kyllä todella taitava! Olen aikoinaan ommellut vaatteita lähinnä lapsilleni, mutta jonkin verran myös itselleni jotain helppoa ja yksinkertaista. Taidot eivät riittäisi lähimainkaan noin ihanaan lopputulokseen, enkä voi edes haaveilla ompelevani juhlamekkoa etenkään olkaimettomana. Hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Omalle vartalolle on niin helppoa ommella, kun tietää jo ulkoa ne mutkat ja samoin myös tyttärille, kun olen niin monet jutut ommellut:)
   Kiva, jos oli vinkeistä hyötyä.

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature