Neljä edullista ripsiväriä testissä

kesäkuuta 18, 2017


Silmät on sielun peili. Silmistä sen näkee. Tähtisilmät, joihin lumouduin.  No, tätä fraasitteluahan voisi jatkaa loputtomiin. Silmät vain ovat se osa kasvoissa, joihin eniten kiinnitetään huomiota ja joita on korostettu iät ja ajat, jo Kleopatran ajoista lähtien. 


Kuinka kauniit silmät sitten saadaan aikaiseksi, jos ei ole syntynyt tähtisilmäksi?

Vastaus on tietysti, että toimivalla ja laadukkaalla ripsivärillä. Nykyisin moni vastaisi tietysti, että otattamalla ripsienpidennykset, mutta itse en ole vielä sitä kokeillut, sillä en ole nähnyt yhtään ripset laittanutta, jonka takia olisin niin ihastunut, että olisin rynnännyt itse myös sellaiset hankkimaan. Toinen syy on varmasti myös se, että rakastan saunomista ja en osaisi olla hieromatta silmiäni ja allergiatkin saattavat olla tässä asiassa riesana.  

Aikaisemmin tein juttua edullisesta kosmetiikasta ja siitä voit lukea täältä. Nyt halusin testata ripsivärejä, jotka kestäisivät myös minun silmissäni. Sain testiin neljä ripsiväriä, joista osasta olin myös kuullut hyvää ja osaa en ollut koskaan kokeillut, saati kuullut.
Minun ongelmani ovat

 • silmän malli, raskaat luomet
 • vuotavat silmät: tuuli, siitepöly, aurinko, herkistely
 • rasvoittuvat luomet, ripset osuvat luomiin ja vedenkestävä mascara sulaa ja suttaa luomet


Testailun aikana oli todella kosteaa, satoi siis kaatamalla ja välillä oli sitten niin kirkasta, että silmät tuppasi vuotamaan, mutta täytyy sanoa, että jos suoranaisesti kasvoille ja silmiin ei satanut vettä, niin kaikki ripsivärit kestivät jonkin verran kosteutta.
Muotoilu


Itselle mikään erikoinen muotoilu ripsiväriputkilossa ei ole lainkaan tärkeää, kunhan puteli pysyy kädessä, joten saa olla kokoa, muttei liikaa, jotta sen voi kuljettaa helposti mukana. 

Harjan muotoilulla sen sijaan on merkitystä. Liian iso harja sutii ohi ja hienosäätöä on hankala tehdä. En ole itse havainnut suurta eroa myöskään siinä, että erikoinen harja saisi ripset näyttävimmiksi, enemmän minusta vaakakupissa painaa se, mitä putkolossa on sisällä. 

Toki harjan täytyy olla tukeva ja riittävän suuri, minä mieluiten käytän perusharjaa, jolla pääsee silmänurkkiin ja pystyy harjaamaan ripsivärin pystyasennossa myös alaripsiin. Liian pienellä harjalla harjaaminen on hidasta, sillä en halua harjata jokaista ripseä erikseen.

Mascara

Millainen mascaran koostumus on mieluinen ja toimiva, riippuu tietenkin siitä, mitä siltä ripsiväriltä odottaa. Minä pidän tietysti tuuheuttavista ja pidentävistä sekä sellaisesta koostumuksesta, joka pysyy ainakin sen työpäivän, mieluiten vielä kauemmin.

 Eniten harmittelen ripsivärien liiallista juoksevuutta alussa ja tuntuu, ettei massaa saa millään ripsiinsä. Vasta ajan kuluttua moni ripsiväri, joka alussa on saattanut olla hieman pliisu, onkin tekeydyttyään noussut suosikiksi, mutta mielellään haluaisin ripsivärini olevan sellaisen jo heti alussa. 

Näissä ajatuksissa lähdin testaamaan tuotteita.

 1.Cien Volume mascara:

 Harja normaalikokoinen, levittyi hyvin ja teki ohuehkot ripset eikä mainittavammin tuuheuttanut, voimakas tuoksu, joka häiritsi,varisi pitkin päivää.


2.Cien Waterproof mascara:

Harja on  pieni, mutta toimiva, sillä sain tällä kivasti pituutta ripsiin lisää. Voimakas tuoksu hiukan häritsi. Hyvä kestävyys ja yllättävän hyvin vedenkestäväksi lähtee pesemällä pois, mutta iholta poistamiseen sitten piti käyttää öljymäistä poistoainetta.


Cien ripsivärit ovat edullisimmat kokeilemani ripsivärit, joten siihen nähden molemmat ovat ok. Hinta Lidlissä noin 4 e                     
                                                                                  


3. Mascara by Ellos: 

Minulle täysin uusi merkki, harja on pienehkö, mutta normaaliuden rajoissa, massa paksuhkoa, joka toimi suhteellisen hyvin heti alussa. Näyttävyyttä sai, kun harjasi kaksi kerrosta, pysyi suhteellisen hyvin, ei varissut päviän aikana. Hinta 7.90 e        


4. Isadora Insane volume lash styler :

Erikoinen harja vaatii aluksi totuttelua, siinä on hauskasti suunniteltu niin, että erikoisharjassa on kolme eri säiliötä, johon massa varastoituu ja sillä saa harjattua joka vedolla runsaasti massaa. Massa oli juuri sopivaa ja teki jo ensimmäisellä kerralla näyttävät, tuuheat ja pitkät ripset.

 Harjan kaarevan puolen jäykemmät harjakset erottelevat ripset ja suoran puolen pehmeämmät harjakset tuovat lisää massaa ripsiin tehden niistä tuuheammat. Tätä oli ilo käyttää ja ripsiväri pysyi siistinä koko pitkän päivän. Ehdoton suosikki. Niin ja pakko myöntää, että erikoinen harja teki tehtävänsä tällä kertaa.   


 Pakko vielä kertoa yhdestä toisesta suosikistani, nimittäin Makiash merkin ohuenohuen viivan piirtävästä eyelinerista, joka myös on vedenkestävä. Jopa minulla se pysyy normaaliolosuhteissa hyvin, mutta ne rasvoittuvat luomet saattavat joskus tuhria kyllä tuota viivaa. Olen siis erityinen näiden silmien kanssa, mutta tämä on pitkään aikaan tuote, joka kuitenkin pysyy minulla parhaiten.
Loppuun vielä sananen silmän ympäryksen herkästä ihosta. Jotta tähtisilmät loistavat kauniisti, on hyvä huolehtia silmienympäryksestä ja itse olen viime aikoina päivisin käyttänyt tätä Clarinsin Instant eye reviver voidetta, jossa on ihana viilentävä pää. Voidetta annostellaan puristamalla tuubia ja metallipuolen päällä sitten voidaan hieroa voide ihoon. Hygienistä, mutta ennen kaikkea kylmä metalli rauhoittaa ihanasti turvonneita luomia. Kyllä, kärsin myös niistä aamuisin, mutta tämä auttaa.


Olisi kyllä aika mageeta omistaa näin siniset silmät. Eikö?

Oliko ripsiväreissä tuttuja tuotteita? 
tuotteet pr-näytteitä
14 kommenttia on "Neljä edullista ripsiväriä testissä"
 1. Ei tuttuja, joten jäävi sanomaan noista, mutta Maybellinen uusin Colossal ripsari on huikea ja vielä pienemmällä budjetilla löytyy Essenceltä tosi kiva ripsari. :) Ihanaa sunnuntaita M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä edullisia toimivia ripsareita löytyy, kunhan keksii kokeilla:)
   Mukavaa päiviä sinne Kreikkaan:) <3

   Poista
 2. Essencen vedenkestävä ripsiväri on minulla käytössä, hintaa 3.10€ ja kestää älyttömän hyvin ripsillä koko päivän. Cienin vedenkestävää en olekaan testannut vielä.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Essence onkin vielä testailematta:)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. En ole noista ripsareista mitään itse kokeillut.Itsehän metsästän koko ajan sopivia ripsivärejä, koska 99% sottaa itsellä niin helposti. 38 toimii aina, mutta välillä on kiva kokeilla muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samoin käy minulla, joten iha 100 varmaa ei ole vielä keksittykään meikäläisille:)

   Poista
 4. Näitä en ole vielä testannut, mutta muutama viikko sitten ostin kokeeksi Essencen ripsivärin. Se on osoittautunut yllättävän hyväksi.

  VastaaPoista
 5. En ole minäkään kyseisiä tuotteita testannut. Essencen vaaleanpunainen purtelo on minusta hyvä ja edullinen.

  VastaaPoista
 6. En ole näitä ripsareita kokeillut. Olen jämähtänyt Sensain ikisuosikkiin ja jos joskus olen lipsunut kokeilemaan muita, niin yleensä olen pettynyt. Mutta ainakin tuo Isadora kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse käytin myös vuosia 38, mutta sitten bloggaamisen myötä olen harhaillut ja testaillut montaa sorttia. Toki hinta merkkaa myös! Isadora toimi hyvin, mutta ihan vettä pitävä sekään ei ole:)

   Poista
 7. Mulla on sama syy, miksi en ripsienpidennyksiä halua - just tuo hierominen siis! Aamulla on pakko hieroa silmiä, enkä jaksaisi varoa niitä kasvoja pestessäkään :D Ja säästäähän siinä, kun niitä ei hanki ;) Hyvällä ripsivärillä saa onneksi paljon aikaan, vaikka ei tähtisilmäksi olisi syntynytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :) Meillä tyttäret niitä välillä hankkii ja menee ne vaivalla tienatut ropot sitten näiden huoltamiseen:) Hyvä ripsiväri toimii vallan mainiosti ja ei näytä niin feikiltä:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature