Nuoren juhlapäivän asu

kesäkuuta 03, 2017

Kevätjuhlien aika. Ihanin päivä nuorten elämässä, taas hetkeksi. Kesäloma edessä ja kaikki se jännittävä ja ihmeellinen kokematta. Omat muistot kevätjuhlapäivästä olivat aina jännityksen siivittämiä, millainen on todistus ja mikä onkaan keskiarvo. Uusi mekko piti aina tehdä, se kuului rituaaleihin.

Rituaalit näyttävät jatkuvan meidän perheessä, sillä ompelin tyttären ideoiman puvun kevätjuhlapäivään, täältä  ja täältä löytyy muuten postauksia aikaisemmista ompeluksistani hänelle ja siskolleen. Meillä on kyllä tiedossa neljät ylioppilasjuhlatkin, joten mekolle tulee käyttöä myös muuten.

 Nykyisin kun lukiolaiset tietävät etukäteen nuo numeronsa, niin ei sillä tavalla tule niitä jännityshetkiä, kuin itsellä silloin aikoinaan oli, eikä monetkaan panosta juhlapukeutumiseen ja jättävät usein tämän päivän väliin. Vasta lakkiaisiin panostetaan, mutta kukin taaplaa tavallaan.

Tämä mekko tuli tehtyä kangaspalasta, jonka löysin alelaarista ja tästä on minulla vielä jäljellä pätkä, joten jotakin muuta siitä myös ompelen. Väri noissa kirkkaan aurinkoisissa kuvissa, hallelujaa, nyt siis paistaa, on hieman valjumpi, kuin kangas itsessään onkaan.

Mutta materiaali oli aivan ihana. En oikeasti pysty sanomaan, että onko tämä jotain jerseye-kangasta, mutta ihanan laskeutuvaa ja ei rispaannu, joten ei tarvitse huolittelua. Kangas on myös kiitettävän tiivistä, joten ei näy läpi, eikä tarvitse vuorta. Helppoa ommella siis ja joutuisaa. 

Mekko valmistui tällä viikolla ja aamulla tytär huikkasi, että voitko auttaa, vetoketju pamahti rikki. Ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun piilovetoketju pettää. No, onneksi juuri eilen oli ostettu ihan muuta työtä varten valkoinen vetoketju, jonka aamusella hätäpäissäni tähän ompelin.  Vartissa sen tein, sillä konekin oli minulle armollinen ja ei käynyt temppuilemaan.  Ei siis ilman draamaa päästy liikkeelle.Nyt onkin aika lähteä minunkin pukeutumaan ja valmistautumaan ja saan ulkoiluttaa sitä keväällä ja vappuasuksi suunnittelemaa hamosta. Siitä postaus löytyy täältä

Onnea vielä kaikille tänään valmistuneille ja hauskoja juhlia!
14 kommenttia on "

Nuoren juhlapäivän asu

"
 1. Kaunis mekko ihanaan päivään<3 Tuo omien vaatteiden ompelu on kyllä kadehdittava taito. Taitaa olla muuten niin että nuo samaiset juhlakengät löytyy omastakin komerosta...;)) Puuttuu vain tilaisuus käyttää niitä. Aurinkoista viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ompelutaidot ovat kyllä monta kertaa pelastaneet niin minut, ystäväni, sillä heille olen myös paljon aikanani ommellut ja nyt myös lapseni:)
   Nämä kengät ovat minusta kauniit, mutta annoin ne tyttärelle, koska minulle ne taisivat kuitenkin olla liian pienet. Kannattaa vaan laittaa ne käyttöön, jotta eivät jää kaappeihin homehtumaan:)

   Poista
 2. Olet kyllä niin aikaansaava. Ihailen sun taitoa tuottaa jotain noi kaunista. Itse en osaa ommella yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mutta Maiju, sä osaat tehdä askarteluja ja mä en niissä nyt ole mitenkään erikoinen:)

   Poista
 3. Todella kaunis mekko, sopii täydellisesti tyttärellesi!
  Ihanaa viikonloppua ja ihanaa lomaa koululaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ihana kun loma nuorilla alkoi, joten heille mukavia päivä lomaillessa!

   Poista
 4. Siis sinä olet niin taitava ompelija. Ihanan mekon olet taas ommellut <3 Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Näitä mekkoja on kyllä ilo ommella:)
   Ihanaa viikonloppua ja sitä lomaa sinullekin <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Heh:) Minäpä tein näitä väkertelyä jo pikkuisena, jos muistat:)

   Poista
 6. En vaan kestä sun ompelutaitoja ja miten uskomattoman kauniit tyttäret teillä on ja oikein Tähkäpään hiuskutreineen <3 Ihanat tytöt vielä, kuten äitinsäkin <3 Muiskuja päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia:) Hiuksia riittää meidän neideillä:)
   Suloista sunnuntaita! <3

   Poista
 7. Todella kaunis mekko ☺ Olet taitava ompelemaan☺
  Onnea nuorelle ja Sinulle mukavaa Helluntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä tässä kaiketi voi itseoppineena olla ylpeä taidoistaan, vaikkei kehtaakaan kehuskella:)
   Suloista sunnuntaita ja Helluntaita myös sinne<3

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature