Pitsinen kesäneule

kesäkuuta 11, 2017


Pitkästä aikaa esittelen neuleen, jonka olen saanut valmiiksi. Tämä on kyllä odottanut kuvaamista jo jonkin aikaa, mutta ei ole tullut sellaista sopivaa saumaa, jolloin olisi myös noita kuvaajia paikalla. Lauantaina laivan lounaalla, pyysin blogikolleegaa kuvaamaan, sillä laiva oli päivällä hiljainen ja käytävät tyhjät. Nopeasti nappasimme kuvat ja palasimme takaisin syömään. 

Tämä lanka oli kyllä aivan mahtavan pehmoinen ja juuri se, miltä lanka tuntuu iholle, sillä on niin suuri merkitys, ettei sitä aina edes ymmärrä. Olen useamman neuleen tehnyt milloin mistäkin langasta, koska väri ja lanka itsessään on silmää viehättänyt. Sitten olen ihmetellyt, että miksihän  olen unohtanut jostain syystä näitä neuleita käyttää? No, helpostihan se syy löytyy siitä, että ne ovat tuntuneet liian kovalta ihoa vasten, huonosti hengittäviä tai muuten vain kurjan tuntuisia. Kokeile ihmeessä aina se lanka iholle, ennenkuin ostat ja mielellään kokeile sitä  kyseisestä langasta neulottua mallikappaletta siellä lankakaupan hyllyssä, niin tiedät, miltä se lanka oikeasti neulottuna tuntuu.

Lana Cotton on 50% puuvillaa ja 50% merinovillaa, joten pehmeys ja miellyttävyys saa minulta täydet pisteet, riittävääkin tämä oli, sillä tämän takin lisäksi siitä riitti vielä tyttärelle kesätoppiin lankaa.  Tähän neuletakkiin meni noin 500 g ja tämä on koko S. Mallin kehittelin muuten itse, mutta tuo pitsikuvio on löydetty pinterstin aarreaitasta ja on toki tallennettu neulemallit kansiooni.
Täältä löytyy postaus viime kesänä virkkaamaani kesäiseen takkiin, joka saattaa myös kiinnostaa sinua.

.


Kuvat Tiina Varjus

Lauantainen kesäpäivä oli kerrankin sellainen, että tämä takki oli juuri sopiva sään suhteen. Lämmitti, mutta ei hiostanut ja pieni tuulenvire ei haitannut, takki toimi mainiosti. Mietin vielä tuota kiinnitystä, sillä se on auki edestä. Mitä mieltä olet?

Sinua saattaa myös kiinnostaa  tämä postaus, kuinka kesämekkoa voi tuunata vaikka virkaten.
10 kommenttia on "Pitsinen kesäneule"
 1. Onpa kaunis neuletakki. Jokin satiininauha kiinnitys voisi sopia tuohon takkiin kivasti.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota minullakin oli aluksi mielessä, mutta se sitten jäi, kun en ennättänyt löytää väriltään sopivaa. Pitää katsoa, jos jostain askartelukaupasta löytyisi:)

   Poista
 2. Äimistelen edelleenkin neuleen kauneutta. Niin upea kertakaikkiaan. Miten olisi joku korutyyppinen kiinnitys. Sellainen joka olisi ihan vain nipsuilla ja saisi tarvittaessa kokonaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Tuo koru kuulostaa kyllä kivalta idealta ja voisi toimiakin. Nyt vain se koru pitäsi jostain löytyä...tai ostaa..:)

   Poista
 3. Kaunis jakku! Ja ihana tuo pitsikuvio neuleessa. Tuo jakku on kuin koru, joten siihen sopisi myös minun mielestäni korutyppinen kiinnitys.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) No sitä tuossa jo ehdoteltiinkin:) Pitää alkaa tiirailemaan koruja sillä silmällä! :)

   Poista
 4. Kesälläkin kaipaan neuleita, mutta juurikin tuollaisia ihania ja ohuempia ja noin kaunis erityisesti kelpaisi kyllä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä se suomen suvi harvoin on niin lämmin, ettei neuletakkia tarvitse, joten ilmankos puikot mulla aina kilkattaa:D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos:) Näitä on pakko väkertää ainakin yksi joka kesä.

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature