Kesäkassi virkaten

heinäkuuta 11, 2017

Kesä. Mikä ihana tekosyy virkata kesäkassi itselle. Sitä voi käyttää rannalla, tai pieniä ostoksia tehdessä. Siihen voi pakata myös hieman enemmän kuin käsilaukkuun, jos siitä tekee reilun kokoisen. Tämä, jos mikä, on kiva kesäkäsityö sinne mökkilaiturin nokalle tai terassille, aurinkoa samalla ottaessa.


Olin silmäillyt kauppojen tarjontaa näiden kesäkassien suhteen ja koska punoskassit tuntuivat keikkuvan jokaisen olalla, pitihän minunkin sellainen saada. Minä en mieleistäni kuitenkaan löytänyt sopivaan hintaan, joten päätin etsiä materiaalit siihen ja virkata sellaisen itse. En halunnut ostaa kalliita lankoja, sillä silloin sen hinta olisi tullut jo liian tyyriiksi ja en ollut varma toimiiko se itse virkattuna lainkaan. Pelkäsin myös lankojen venyvän käytössä ja sateessa, joten tätä piti hieman miettiä, miten sen toteuttaisi.

Lankakaupoista en kovin saanut apua,  mikä minua ihmetytti. Jos sinulla ei ole sitä ja tiedät mistä sitä voisi saada, eikö olisi reilua ehdottaa toista liikettä ja ohjata asiakas sinne. Seuraavalla kerralla tuo liike voisi tehdä saman palveluksen sinulle myös. 

Meinasin jo unohtaa koko idean, mutta sitten päädyinkin askartelukauppaan ja sieltä se narulanka löytyi, jota myös sormet kestävät virkata.


Ohje laukun virkkaamista varten:

Tarvitset kaksi kerää juuttinarulankaa, mitä voi ostaa esimerkiksi Sinooperistä tai muista vastaavista askartelukaupoista. Kassin voi tehdä kokonaan tästä narusta, jolloin siihen saa hieman enemmän napakkuutta  ja kassi on ryhdikkäämpi tyhjänä. Itse sekoittelin jämälankoja (sama langan vahvuus) mukaan raidoiksi, jotta sain vähän kaipaamaani väriä mukaan. En halunnut kassille hintaa liikaa ja paksummat puuvillalangat olivat sen verran arvokkaita, että jätin ne suosiolla hankkimatta ja pengoin omia varastojani. 

Virkkaaminen aloitetaan pohjasta ja virkkaa ensin ketjusilmukoita sen verran, kuin haluat kassin pohjan olevan leveä. Itse sovittelin omiin laukkujeni pohjiin, jotta koko olisi käytössä mieluinen. Virkkaa sitten kiinteitä silmukoita edestakaisin niin kauan, että pohja on riittävän pitkä. Aloita sitten pohjan kiertäminen kassiksi. Hyvän ohjeen napakkaan reunan virkkaamiseen löydät täältä.
Vaihda väriä halutessasi tai jatka samalla loppuun asti. Kuljetin muuten tuota juuttinarua korallin värisessä raidassa mukana silmukoiden sisällä, jotta kassiin sai enemmän napakkuutta.


 Kun olet tehnyt kassista sopivan kokoisen päättele naru ja aloita olkahihnojen virkkaaminen. Tähän tarvitset pätkät vahvempaa juuttinarua, jotka virkataan hihnan sisään. Nappikaupasta löytyy sopivia lenksuja tai ketjuja hihnojen kiinnittämiseen. Kannattaa etsiä ja katsella sillä silmällä myös kotinurkissa pyöriviä vyönsolkia tai vastaavia, jotta saat kassiisi persoonalliseen ilmeen ja kivan kierrätyksen vanhoille jutuille. Pienillä yksityiskohdilla on merkitystä. 

Virkkasin vielä pätkät korallia lankaa noihin hihnoihin, koska juuttinaru on aika kovaa ja voin kuvitella miten ilkeästi se hankaisi paljasta olkapäätä. 

Pohjalle löytyi kova pahvi, joka kestää jonkin verran painoa ja saa kassiin vähän ryhtiä. Liian painavia kantamuksia tämä kassi ei varmaankaan kestä, mutta eiköhän tällä reissussa rannalla pärjää pyyhkeen ja aurinkorasvan ja juomapullon kuljettamisessa.
Millaiset rantakassit/kesäkassit sinua kiehtovat? 
16 kommenttia on "Kesäkassi virkaten"
 1. Voi mahoton sun kanssa, virkatakin noin hyvin osaat! Ihana. Kait omat kesäkassit on jotain puuvillaisia rötkäleitä, on mulla nättejäkin, mutta en jaksa vaihdella. Kivaa iltaa M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ne kesäkassit olla myös rötkäleitä ja sellainen tästäkin varmaan muotoutuu, vaikka haluaisin siitä ryhdikkään:D Kiitos kehuista ja kivaa iltaa:)

   Poista
 2. Oma kesäkassini on tänä vuonna paksua puuvillakangasta. Pari kesää sitten virkkasin äidilleni ontelokuteesta kesälaukun, mutta ei se kyllä noin hieno ollut kuin tämä sinun.
  Ihanaa tiistai-iltaa Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt kainostele, oli se kuitenkin hieno!:D Ontelokudetta minäkin ensin mietin, mutta pelkäsin, etten jaksa/ pysty sitä virkkaamaan, kun se varmaankin painaa? No tämä on nyt nirunaru/ puuvillakassi:) Mukavaa iltaa!

   Poista
 3. Ihana, toi olis loistava rantakassi! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana virkattu kesäkassi <3 Tuollaisen ehkä minäkin osaisin tehdä, olisi nimittäin kiva saada elokuussa reissuun mukaan :) kivaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos innostuit! Ostin itse kolme kerää tuota ohutta juuttia, mutta sitä ei sitten kuitenkaan niin paljoa mennytkään:)

   Poista
 5. Onpa todella ihana kesäkassi!
  Multa ei tuo virkkaus juurikaan suju, joten tyydyn ihailemaan sinun kesäkassia 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) No, ei sitä kaikkea tarvitsekaan itse tehdä, tämmöisen voi hyvin ostaa, jos löytyy kiva:)

   Poista
 6. Täällä käytetään sekä puuvilla- että punoskasseja. Olen haaveillut tuollaisesta virkatusta, mutta jäänyt tekemättä, kun miettinyt, että miten sen saa pysymään kuosissaan. Laukkusi on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä minäkin se kanssa painin, että miten sen saa ryhdikkääksi, jos sekoittaa puuvillaa. No, seuraavan kassin kanssa pitää keksiä joku muu juju, jotta saa vieläkin enemmän pysymään kasassa:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos:) Tästä tuli ihan kiva, mutta mielessä siintää jo uusi idea:) Ehken kuitenkaan enää tälle kesälle sitä väkerrä....

   Poista
 8. Tosi kaunis ja kätevä. Kivat nuo sankojen soljet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ajattelinkin kassia virkatessani, että jotakin kivaa jujua pitää olla:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature