Kanervan väri hurmasi

elokuuta 20, 2017


Kesä oli täydessä loistossaan Kolilla ollessamme ja lenkkipolkujen varrella kanervan hurmaavat värit loistivat ja vaativat kuvaamaan. Kanervankukkameri vihreää taustaa vasten, on kyllä kaunista katsottavaa.

 Varsinkin kun tuo kanervan värisävy miellyttää minua kovasti vaikkapa vaatteissa ja myös sisustuksessa.Täällä olisin hyvinkin voinut kuvauttaa itseni neuletakissani, jonka kesän alussa neuloin, sillä värisävy olisi sopinut aika hyvin samaan kanervan kanssa. Neuletakin postaus löytyy täältä  ja siitä riitti vielä tyttärellenikin toppiin lankaa (postaus klik).

Pikkuhiljaa loppukesä luovuttaa ja alamme aurinkoisista päivistä huolimatta siirtyä kohti syksyä. Aamuisin ilmassa on jo syksyn tuoksu, sen kosteus ja viileys. Sandaalit jalassa tuskin enää kauaa pystyy pyöräilemään aamusella töihin.

Ahdistaa jo ajatus syksyn pimeydestä, viimaisista tuulista ja vesisateista. Sama asia taisi masentaa viimekin syksynä. Ehkä tämä  ilmojen puolesta epäonnistunut kesä harmittaa ja tekisi mieli vaatia rahoja takaisin ja uutta kesää tilalle. Toki voihan se tuleva syksy olla ihan kivakin, jos vaikka olisi aurinkoinen ja suhteellisen kuiva. Voiskohan sellaisen saada?


Syksyllä pitäisi lähteä metsään samoilemaan, nauttia kauniista luonnosta ja eheytyä. Se kuulemma voimaannuttaa, sanovat. Stressi häviää ja mieli lepää ja metsän raikasta tuoksua ja lintujen laulua ei voita mikään. 

Kun lapset olivat pieniä, me kävimme usein retkellä metsässä eväiden kanssa, mutta valitettavasti ne retkeilyt ovat jääneet.

 Muistan aina sen ilon, joka tytöt hurmaannutti, kun löysivät mustikoita metsästä ja vielä saivat poimia niitä, ilmaiseksi. Olin silti liian vähän heitä metsään vienyt, kun tämä asia oli jäänyt epäselväksi. Silloin pieni muki täyttyi innokkaasti mustikoista ja mustikkapiirakan niistä marjoista leivoin ja sehän maistui makoisalle. Nyt kyllä en saisi kumpaakaan kirveelläkään metsään mustikkaan, vaikka kuinka piirakkaa lupaisin leipoa.

On tainnut itsellänikin tökkiä tuo marjastus, sillä lapsena, kun koko perheen voimin lähdimme marjoja poimimaan, sieltä poistuttiin vasta kun ainakin 4 ämpäriä oli täynnä. Nykyisin mieluimmin ostan ne marjat, sillä joku trauma tuosta lapsuuden marjastamisesta on jäänyt.


Metsästä ihmiset hakevat ja saavat voimaa ja niin saa myös käsitöiden tekemisestä. Tästä olenkin pari juttua bloiin kirjoittanut ja ne löytyy täältä ja  täältä. Nämä metsäjutut ja käsityöt voi sopivasti yhdistää, sillä värisävyt materiaaleihin voi poimia ja usein poimitaankin luonnosta.


Ompelin keväällä hamosen ( postaus täällä), jonka vaaleanpunainen väri on aika lähellä tuota kanervaa. Ihana sattuma, vai olenko ihan tietoisesti tähän väriin hullaantunut. Se kyllä sopii niin hyvin vaatteisiin, sisustuksiin pieninä piristyksinä ja meikkiin.

Jotta pysyttäisi samassa sävyssä, niin kynnet tietysti on lakattava vielä tuolla kavervan sävyyn sopivalla sävyllä, joka on Isadora Gel Nail Lacquer Island Cruise sävy.

Kuten varmaan huomasit, tämä sävy ja puuteripinkki ovat kyllä lähellä sydäntäni tällä hetkellä. Onko sinulla jotakin tiettyä värisävyä, mistä innostut? 
4 kommenttia on "Kanervan väri hurmasi"
 1. Mä ainakin huomaan, että mieli huutaa uutta kesää, sen verran surkea tuo kesä-heinäkuu oli. Tää elokuu itseasiassa on ollut kiva, monena päivänä 22 lämmintä, vaikka on pilvistä, jos olisi jaksanut aurinkopaistaa olisi varmaan helleluvutkin olleet lähellä. Tuuli sen sijaan on selvästi syksyinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä elokuussa on ollut sitten kompensoivia päiviä, mutta harmi, ne ei vaan niin kivalta tunnu, kun työt ovat alkaneet:(
   Kyllä se syksyn tulo siellä jo kummittelee.

   Poista
 2. Mulla on monta vuotta ollut jo turkoosi, nyt jostain syystä tykkään sellaisesta oranssin ja punaisen sekoituksesta ja jopa sammaleenvihreästä. Outoja värihaluja :D

  VastaaPoista
 3. Kanervat ovat lemppareitani ja sopiipa väri kauniisti kynsilakkaan.

  Minulla on menossa lähinnä koralli tai valkoinen kynsilakkakausi. Hipaisen kynsien pähin kullan tai hopean väristä blin-blingiä.

  Huomaathan, että aloitin musiikkihaasteen uudestaan
  https://enkulinkasityot.blogspot.fi/2017/08/musiikkihaaste.html

  VastaaPoista

Auto Post Signature

Auto Post Signature