Miten olisi punainen mekko?

lokakuuta 15, 2017

Miten olisi punainen mekko?


 Miten olisi punainen mekko? Sehän oli selvä juttu ja sitä ei minulta tarvitse edes kysyä, vaikka tiedän monen punaista mekkoa jo ajatuksena sävähtävän. Ihana, rehevä ja lämmin punainen on tämän syksyn muotiväri. Minä, punaisen ystävänä, tartuin heti tähän ilouutiseen ja ryntäsin kankaita etsimään punaisen sävyssä.

Halusin mekon, joka olisi tarpeeksi rento, mutta samalla riittävän juhlava eli tilaisuuteen jos toiseen sopiva. Jos olet kahvilla ystävän kanssa ja saat kutsun illalliselle, vaikka jonkun charmantin miehen kutsumana, sillai äkkiseltään, niin tässä mekossa voit hyvin jatkaa iltaa, korkeintaan lisätä vain punaista huulille ja menoksi. Tai sitten jatkat iltaa yhdessä sen ystävän kanssa, jota ei sovi unohtaa sinne kahvilaan.




Halusin suunnitella ja ommella punaisen mekon, joka ei olisi liian tylsä ja liian yksinkertainen, joten ideoin hihoihin sellaiset nauhat, jotka olisivat jääneet hiukan roikkumaan löysästi solmittuna. Mutta se näytti ihan hölmöltä, koska kangas saattoi olla kuitenkin liian paksuhkoa sellaiseen. Se meni siis mönkään ja koska olin jo pilkkonut hihan kolmeneljäsosaa hihaksi, piti se jotenkin pelastaa.



 Halusin mekon toimivan sekä kesällä että myös talvella, enkä halunnut täysipitkää hihaa, mutta liian lyhyeksi se ei myöskään saanut jäädä. Aikani ideoituani, tein nyt hyvinkin muodissa olevat espanjalaistyyppiset liehukkeet, hihojen jatkeeksi. Sehän toimi ja toi hiukan persoonallisuutta muuten suoraan ja yksinkertaiseen mekkoon. 


 Mikä parasta, kangas on jersyetyylistä  ja aavistuksen joustavaa, samaa, mitä käytin kesähaalariin, josta postaus löytyy täältä (klik) ja tämä on siitä ihana, että tämä ei rypisty. Tein postauksen juuri tuosta rypistymisestä, miten esimerkiksi silkki toimii matkalla ja siitä voit lukea täältä (klik). Lisäksi tämä kangas ei purkaudu, joten ei tarvitse edes huolitella. Nopea myös ompelemisen suhteen.


Kaavat tein itse ja mitoissa käytin apuna vanhaa Gantin mekkoa, joka oli leveydeltään sopiva ja niin suora malliltaan, että istutetut hihat vain liitettiin mekkoon, ilman mitään rintalaskoksia tai kikkailuja. Mekossa ei ole myöskään vetoketjuja tai nappeja, sillä sen voi vain pujottaa pääntien kautta päälle.



Mitä tulee ottaa huomioon, mekkoa sunnitellessa ja ommellessa?


On ihmisiä, jotka eivät viihdy mekoissa tai pelkäävät pukeutua niihin. Listasin tähän hieman omakohtaisia kokemuksia ja vinkkejä, miten voisi ehkä innostua siitä mekon käyttämisestä. 

1.Suunnittelelmani juttu ei toimikaan, kaikki pilalla?


Ei siis kannata säikähtää, mikäli joku suunnittelemasi juttu ei onnistukaan täydellisesti, vaan ota se haasteena ja kehittele siitä uusi, vielä parempi muotoilu vaatteellesi. Harvoin se niin pilalle menee, ettei siitä mitään kunnollista vaatetta saa ja usein se saattaa jopa olla jopa parempi, kuin alkujaan suunniteltu.


 2. Huomioi oma pituutesi


Muista, että oma vartalosi kertoo, mikä sille parhaiten sopii. Pituudella on väliä, sillä itse 157 cm pitkänä tiedän, että jos helman pituus on alle polven, näytän vielä lyhyemmältä ja koomiselta, kuin olisin lainavaatteissa. Aina siis pitkä helma ei ole se paras ratkaisu ja ei se ole niin paha, jos ne polvetkin joskus näkyvät.


3. Runsas povi


Usein todella rintavalle ei liian tyköistuva mekko sovi, silloin kannattaa kokeilla hiukan empirelinjaista mallia, jolloin kokonaisuus ja vartalon muodot tulevat kauniisti esille ja rinnan kaari ei liikaa korostu  tai vaate kiristä ikävästi rinnan kohdalta, vaikka se muuten olisikin kooltaan sopiva. Kärsin itse tästä imetysaikana, vuosia sitten, joten tiedän mistä puhun.


4. Onko mekon kanssa pakko käyttää sukkahousuja?


Mekon kanssa ei ole pakko käyttää sukkahousuja, ainakaan kesällä, talvisin se on suositeltavaa. Ohuemmat sukkahousut juhlavamman mekon kanssa ja arkisemman mekon kanssa paksummat sukkahousut ja musta ovat aina varma valinta paksummissa versioissa.

 Nykyisin löytyy monenlaisia sukkahousuja, on muotoilevaa ja kohentavaa ja kiillolla ja ilman. Itse en kyllä pystynyt pitämään noita kohottavia ja makkaroita litistäviä sukkahousuja, sillä ne alkoivat oikeasti sattumaan mahan kohdalta. Käyttäkööt ken voi. 

Napakat legginsit ovat myös hyvä valinta, mutta vain arkikäytössä suosittelisin. Legginsien kanssa olo on tosi rento, joten niiden kanssa lähtisin kokeilemaan ensin sitä mekon käyttämistä.


5. Mekkoon pukeutuminen vaatii harjoittelua


Mekossa tulee myös tuntea itsensä rennoksi ja uskon, että harjoittelulla siihen fiilikseen pääsee. Jos mekossa on hiukan liikkumavaraa, se imartelee vartaloasi paremmin, kuin kireänä soiva ja liian pieneltä näyttävä tekele. Silloin on myös itsevarmempi olo, kun kaikki selkäpoimut sun muut vyötärörenkaat ja pikkareiden painaumat eivät selvästi erotu.

 Itse koen, että olen mekko päällä rennompi, kuin tiukasti nuolevissa farkuissa. Tämä on tietysti makuasia, sillä olen aina rakastanut mekkoja ja hameita ja kokenut ne luontevammaksi asuksi kuin toisille ovat omat luottofarkut. Mekko olisi minun asuni melkein joka päivä, mutta pahuksen säät tekevät mekkoon pukeutumisen usein turhan haastavaksi. 

Onko siellä mekkofaneja?



Kuvat otettiin Espanjan matkalla ja illan kuluessa saimme nähdä ensin sinisen hetken ja sitten vielä oranssisen hehkun, auringon laskiessa, pari viikkoa sitten, Torreviejassa. Tuolla olikin niin kiva mekoissa kuljeskella.
14 kommenttia on "Miten olisi punainen mekko?"
 1. No kyllä vaan toimii ja ihan täydellinen tuon huulipunan kanssa! Just tuollainen aavistuksen oranssiin taittava punainen on just eikä melkein sulle ja meikäläisen se tekee taas ihan kalpeaksi.

  Ihanaa päivää M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia:) Se on varmaan niin, että hiusten ja ihon väri vaikuttaa ja olen samaa mieltä, että oranssi sopii mulle ja ehkä sinertävämmät punaiset ja pinkit sulle?! Olenko väärässä?:)
   Meko väri on kyllä niin mun lemppari!
   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos:) Tää on yksinkertainen ja hihoissa se juju ja se toimii!:)

   Poista
 3. Tuo mekko on aiva mielettömä kaunsis ja väri pukee sinua <3
  Olet kyllä erittäin taitava ompelija, ei voi kuin ihastella näitä sinun luomuksiasi.



  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina kauniista sanoistasi:) Johan tässä alkaa posket punoittamaan:)

   Poista
 4. Hauska homma, että hihojen mennessä pieleen sait tehtyä ne uusiksi niin, että ne ovat nyt tuo koko mekon SE-juttu!
  Upea mekko ja väri on sinulle täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä:) Joskus se työ tekijäänsä kuljettaa:D
   Kiitos, tää on niin mun väri!

   Poista
 5. Upea mekko, ja väriltään ihanan pirteän rohkea. Sopii sinulle kyllä tosi hyvin!

  Itse olen opetellut pitämään mekkoja ja nykyään yhdistelen mekkoja vaikka miten, farkkuje, legginsien ja sukkisten kanssa. Varmaan se mekoissa juuri kiva, että ne muuntuu arkiasusta juhlavampaan pienillä asuste muutoksilla tai sitten sillä huulipunan lisäämisellä.

  Kivaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta-Viola:) Tuo on niin totta! Mekot on mykyisin niin muuntuvaisia ja siitä helppoja, kun voi muuttaa asua hienommaksi vaikka koruilla tai muilla asusteilla. Huomasin juuri, että nyt täytyy rynnistää ostamaan uusia sukkahousuja, sillä ne pahukset kun menevät niin helposti rikki!
   Mukavaa iltaa ja kiitos kommentoinnista:)

   Poista
 6. Upeat nuo hihat mekossa, kerta kaikkiaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja😊. Pieleen meni ensin, mutta siitä kehkeytyikin lopulta parempi lopputulos.

   Poista
 7. Tuo on kyllä ihan täydellinen mekko <3. Kivat maisemat ja ihan onnistuneethan nuo kuva on. Vaikka olikin vähän hämärää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) No vähän kävi hämäräksi ilta:D Mutta ihan onnistui kuvat:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature