Joulukalenterissa askarrellaan tontun ovi

joulukuuta 06, 2017

 

Joulukalenterissa askarrellaan tontun ovi
Joulukalenterin seitsemäs luukku aukeaa ja aiheena tontun oven askartelu. Tämän aiheen heitti yksi lukijoista, joten kehittelin yksinkertaisen mallin, jota voi sitten itse vaikka tuunailla mieleiseksi.

En ollut uskoa silmiäni,  kun tontun oven askartelumateriaalia tarjottiin Suomalaisen kirjakaupan lehdessä. Ehkä tämä menee jo liian pitkälle, koska mikä vaan pahvinpala minusta sopii tuohon materiaaliksi ja siksi kehitin tämän kierrätysidealla, jotta ei turhaan näitä materiaaleja tarvitse hankkia kaupasta. Mieluimmin sellaisesta materiaalista tämä kannattaa tehdä, jotka menisi muutoin roskiin.


Mitä tarvitaan tontun oveen materiaaliksi?

 • puisia jäätelötikkuja
 • liimaa
 • pahvia/kartonkia
 • sakset
 • helmi/pippuri
 • piipunrassi/helmiä/nappeja/rautalankaa/paljetteja
 • askartelumaalia
Jos tykkää jäätelöstä tai mehujäästä, jossa on tikku sisällä, niin ei tarvitse montaa syödä, niin saat tontun oven tarvikkeet kasaan. Sommittele niistä mieluisa leveys ovelle. Tontut ovat pikkuruisia, joten ei sitä ovea tarvitse turhan leveäksi suunnitella. Liimaa tikut kartongille, pahville tai jopa ohut vanerikin käy, jos ei muuta löydy. 


Maalaa ovi askartelumaalilla ja anna kuivahtaa.


Kun ovi on kuivanut, niin leikkaa kartonki oven kokoiseksi eli ylimääräiset roippeet pois. Löysin söpön pienen helmen ovinupiksi. mutta sehän voisi olla vaikka pieni kivi, pippuri, pienen putkilon korkki tai ihan mikä vaan.


Pitäähän tontulla olla ovikranssi ja sen tein kimaltelevasta piipunrassista, mutta yhtä hyvin sen voi pyöräyttää vaikka rautalangasta ja kiinnittää siihen helmiä tai paljetteja. Ne kannattaa kuitenkin pujottaa vaikka etukäteen. Napeistakin saa kivan kranssin tai oveen voi tehdä kranssin myös pienestä risusta. Mielikuvitus vain lentämäään.


Lopuksi laitoin vielä muutamasta katkaistusta jäätelötikusta oven eteen kynnyksen, samalla periaatteellaa, kuin ovenkin ja maalasin sen mustalla. Luntakin  on tipahdellut tontun oven eteen, mutta jälkiä ei vain näy. Liekö tonttu nukkumassa?

Tontun ovelle voi myös tehdä muita kivoja juttuja, kuten postilaatikon, luudan, vaikka sukset noista jäätelötikuista. Tähän vähän villiintyy, kun pääsee jyvälle. Mikäli haluat voi laittaa kuvia tai linkkejä omista tekemistäsi tontun ovista kommenttilaatikkoon meidän kaikkien iloksi ja ideoiden saamiseksi. Mukavia askarteluhetkiä.
8 kommenttia on "Joulukalenterissa askarrellaan tontun ovi"
 1. Hih, nää on niin söpöjä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nämä ja aivan harmittaa, miksei tämmöisiä tullut keksineeksi, kun meidän tytöt oli pieniä:)

   Poista
 2. Ihquisa <3 Heh taidan käyttää meikäläisen Jeffree Star punataloa tonttuovena, joku instaan siitä huomautti, että onko tuo teidän tonttuovi ja mikä ettei. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tosi hyvä idis ja sellainen, ettei tarvitse erikseen ostaa:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti:) Samoin sinne, vaikka olenkin elänyt koko päivän maanantaita:)

   Poista
 4. Hyvä idea! Meille ostettiin valmis ovi, Johan Puun tekemä pieni ovi. Ja kyllä se on ollut aivan ihana asia viisi vuotiaalle. Kirjeitä kirjoitellaan oven eteen ja lahjatoivomuslistaa siinä samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan ihana juttu, kun voi leikkiä, että se tonttu oikeasti sieltä oven takaa aina hiippailee ja lukee kirjeitä ja tarkkailee:) Vitsit, hyvä se, joka tämän idiksen on keksinyt:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature