Joulutorttuja kestoleivinpaperilla

joulukuuta 20, 2017


Joulutorttuja kestoleivinpaperilla


Kolme yötä jouluun on ja onko teillä kaikki leipomukset jo tehty? Joulukalenterin luukusta 21 löytyykin ekologinen ja näppärä idea, johon itse välittömästi ihastuin, kun sain tämän testiin. Eli kyse on kestoleivinpaperista, joka voidaan käyttää vaikka tuhat kertaa. Tuhat on paljon, kun sen suhteuttaa vaikkapa normaaliin leivinpaperiin, joka yleensä käytön jälkeen joutaa roskiin. Tosin, olen minä leipomuksissa käyttänyt leivinpaperia useamman kerran, jos se ei mene rasvaiseksi tai likaannu muuten. 

Tämä kestoleivinpaperi kestää siis pesua ja kevyellä suihkautuksella pesuainetta ja pyyhkäisy harjalla, huuhtelu sekä hetken kuivatus, niin paperi on jälleen käyttövalmis. Tai sen voi myös pyyhkäistä talouspaperilla puhtaaksi. Kestää siis 260 astetta ja  sitä voi käyttää myös pannussa tai uunin pohjalla. Mikään ei pala kiinni ja rasvaa se ei päästä läpi. Täydellistä kunhan muistaa, ettei saa terävällä veitsellä rikkoa paperin pintaa. 
Jokunen aika sitten jo torttuja paistelin, mutta nythän niitä voi paistaa milloin vain. Toinen juttu on sitten pipareiden ja yhtään en niitä vielä ole saanut leivottua. Ehkä minä viimeistään lauantaina reipastun tässä suhteessa. 

Tämä kestoleivinpaperi on kyllä aika metka juttu ja suosittelen, sillä noin viiden euron hintaan, sillä saa jo kivasti säästöä, jos tuhat uunillista paistaa. Meillä vielä mies ja tyttäret kaivaa ne normaalit leivinpaperit käyttöönsä, koska pidin pienen puheen tästä uutuudesta, joten hiukan pelkäävät ilmeisesti rikkovansa tai heittävänsä vahingossa roskiin tämän hienouden. 
Joululahjaksi tämäkin sopisi, vaikka herkkukoriin tai nuorelle, joka uutta kotiaan rakentaa.
Onko tämä jo sinulle tuttu?

pr-näyte
8 kommenttia on "Joulutorttuja kestoleivinpaperilla"
 1. Kuulostaa loistavalta, pitää varmaan hankkia tällainen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli yllättävän hyvä ja ekologisuus tässä tekee valinnan helpoksi:)

   Poista
 2. Tuttu ja hyväksi todettu tuote...meillä mies vaan sen viimeisimmän rikkoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, tuota juuri pelkään, että pitää muistaa olla varovainen!:)

   Poista
 3. Täällä on leipomukset vielä edessäpäin ja hei kiitos tästä vinkistä, en ollut kuullutkaan tästä ennen.
  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja tämä on näppärä juttu:) Minulla yleensä aina on leivinpaperi lopussa ja huomaan sen juuri silloin kun kädet on taikinassa:)
   Mukavaa joulunaikaa!

   Poista
 4. Hmm, tuotteen ekologisuudesta voi olla montaa mieltä. Tässä Anja Nysténin mielenkiintoinen kirjoitus tuotteesta:

  http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2012/03/kestoleivinpaperit-ne-mitaan-paperia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista. Luin tuon tekstin jo ennen kuin kirjoitin omani:) Joo, montaa mieltä voidaan olla ja ajattelin itse tässä omassa tekstissäni ettei tarvitse ostella uusia papereita kokoajan, säästäähän siinäkin sekä lompakkoa että luontoa. En jaksaisi alkaa rasvaamaan peltejä leipomisen takia, rasvakaan kun ei ole hyväksi jne... eli ei voi voittaa vaikka kuinka miten tekisi ja joku aina pahoittaa mielensä. Sellaista se vain on:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature