Vielä ennättää ommella jouluksi juhlavan pussukan

joulukuuta 18, 2017


Vielä ennättää ommella jouluksi juhlavan pussukan 


Kalenteriluukussa 19 on vielä ompeluidea ja sitten luulen, että kone hiljenee täällä päässä. Ommellaan vielä juhlava pussukka, jossa voi kuljettaa puuterin, huulipunan ja luottokortin tai se voi olla erillinen pussi meikeille käsilaukkuun. Tämä on kyllä siitä kiva, että itse ompeluun ei mene kauaa, mutta suunnittelu on otettava tosissaan, jotta pussi onnistuu. 
Juhlavan pussukan ompeluun tarvitset seuraavat materiaalit:


 • kimaltelevaa kangasta 
 • fleece-kangasta välivuoreksi ja pehmustajaksi
 • silkkivuorta
 • kukkarolukon, näitä saa Sinellistä ja ostin sen muistaakseni 6 e hintaan
 • ompelulankaa
 • kontaktiliimaa


Ompeluohje


 • Piirrä ensin paperille kukkarolukon mallikuva, jotta tiedät kuinka suuri aukko pitää pussukassa olla. Siihen lisätään saumanvarat. Hahmottele pussukka mieleiseksi ja leikkaa kaavan mukaan päälimmäinen kangas, fleece ja vuori. 
 • Ompele vuori ja fleece yhteen pussiksi, mutta jätä auki lukon kohdalta. Ompele myös päällimmäinen kangas ja kiinnitä aukot vastakkain vuoret ja päällinen yhteen. Jätä kääntöaukko ja ommeltuasi käännä pussi oikein päin.
 •  Laita liimaa lukon väliin. Asettele pussukan aukon reuna lukon väliin, auttaen vaikka hammastikulla. 
 • Kun toinen puoli on kuivunut, painele varovasti pihdeillä lukon reunoja vastakkain, käyttäen jotakin paksumpaa kangasta tai vaikka nahkapalasta välissä. Ole varovainen, ettei lukko väänny. Tee toinen lukon puoli samalla tavalla. 
 • Kun pussukka on kuivahtanut voit ommella kankaan vielä kiinni lukkoon. Lukkoja on monenlaisia ja tässä lukossa oli myös nuo reiät ompelemista varten, varmuuden vuoksi.


Juhlavan pussukan sisälle solahti mukavasti huulipuna ja eyeliner sekä pieni peili ja onnistuin sinne ujuttamaan puhelimenkin. Tuo suuaukko olikin aika pieni, joten kannattaa miettiä sitä kokoa, kun ostaa noita kukkarolukkoja. Välissä oleva fleece tuo hieman tukea pussukalle, joten myös puhelin ja meikit ovat turvassa ja ei tarvitse pelätä tavaroiden rikkoontumista. Kukkaropussiin voisi laittaa myös pienen ketjun hihnaksi, jos haluaisi kuljettaa pussia olalla.

Tämä on sellainen pieni, mutta kiva idea lahjaksi, sillä minä itse ainakin käytän erinäisiä pikku pussukoita käsilaukussani, jotta tavarat pysyvät hallinnassa. Jos kukkarolukkopussin ompeleminen arveluttaa, niin ota idea tästä toisesta laukusta, jonka ompelin jonkin aika sitten ( klik ).Nyt sitten tähän kolmannen adventin arvonnan voittajaan.


jouluyö, juhlayö :)
mariaheinonen1@hotmail.com
 Tällä kertaa onni potki  Maria Heinosta. Onneksi olkoon!
Lämpimät kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille. 


6 kommenttia on "Vielä ennättää ommella jouluksi juhlavan pussukan"

Auto Post Signature

Auto Post Signature