Lumiset oksat

tammikuuta 11, 2018


Tämä aamu oli kuin taikaa. En ymmärrä, kuinka vain tietyssä osassa Helsinkiä oli onnistunut pakkanen ja kosteus taikomaan näin jumalaisen kauniita lumisia oksia. Aamulla en meinannut päästä töihin, kun piti pysähdellä kuvaamaan näitä oksia. Ilma oli muutenkin niin täydellinen, ei tuullut ja pakkasta oli kuusi astetta. 

Tämmöisestä tulee helposti lapsuus mieleen maaseudulla. Kuinka lumi oli puhtaan valkoista, ilma raikasta ja pakkanen, vaikka paukkui hurjan paljon isommissa lukemissa, ei haitannut menoa. Sain palasen lapsuutta takaisin tänä aamuna ja tavallaan kuljin satumaailmassa. Toisaalta olo oli kuin piirretyissä.


Lumimarjat kuviin nappasin eilen, kun lähdin töistä. Ilma enteili jo silloin hieman tästä, mutta nyt maisemat ja nämä kauniit lumiset puut olivat aivan täydellisiä, vaikka johonkin tauluun ikuistettavaksi, tai kuvattavaksi. 

Asumme alueella, joka ennen on ollut suonpohjaa, joten siitäkö tämä on saanut kosteutensa näihin puihin, sillä kuulemma muualla ei tämmöisiä lumisia oksia ollut, vaikka hitusen lunta oli kuitenkin kaikkialla. Tämä oli todellakin taianomaista.


10 kommenttia on "Lumiset oksat"
 1. Lumiset puut on huikean kauniita, tänään just ihailin täällä jäisiä kuurassa olevia puita, upeita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielettömän kauniita ja tuntui, että aina kun yhden kuvasi, niin löytyi toinen, vielä ihanampi:)

   Poista
 2. Niin parhautta ja kaunista, vaikea kuvat sininen hetki vaikka näyttää ihan miellettömältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja hauskasti aamulla oli taas punainen hetki, kun taivas oli ihmeellisesti punainen kai aurinko alkoi nousta:)

   Poista
 3. Elämme selvästi mikroilmastossa. Olen netistä ihaillut puiden huurteisia oksia ja aikka vain joidenkin kilometrien päässä olisi kaunis huurre, meillä saaristossa=Lauttasaaressa oksat ovat olleet paljaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan ihmeellisesti meillä meni katu rajana ja toisella puolella puissa huurretta ja toisella oksat paljaina:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature