Näin teet vanhasta mekosta tyylikkään kynähameen

tammikuuta 22, 2018


Näin teet vanhasta mekosta tyylikkään kynähameen


Minulla oli mekko, joka on valehtelematta yli kymmenen vuotta vanha. Kapean mallisena sitä pystyi käyttämään vuosia ja kivahan se oli, sellainen ajaton. Niskaan vain sattui tuo kiinnitys, enkä oikein tykkää noista niskaan kiinnitettävistä nauhoista. Tytär ehdotti, että jos hänelle tuunattaisiin tästä kierrättäen kynähame. Se kuulosti järkevältä ja helpolta hommalta, joten hetken sitä sunnittelin ja aloin toteuttaa tyttären toivomuksien mukaan tästä mekosta kynähametta.


Vanhan mekon muuttaminen kynähameeksi


 • Leikkasin mekon poikki vyötärön kohdalta, missä oli erillinen vyötärökaitaleen kohta.
 •  Ompelin siksakin leikattuihin vetoketjun päihin ja huolittelin vyötärön samalla.
 •  Käänsin vyötärökaitaleen parin sentin verran nurjalle ja tikkasin sen kiinni ja samalla käänsin myös vetoketjujen päät nurjalle ja tikkasin niiden päältä huolellisesti, jotta vetoketjua ei saa vedettyä läpi, jolloin se olisi käyttökelvoton. 
 • Tytär toivoi vielä parin sentin kavennusta molemmilta sivuilta helmasta ja sen sai myös pienellä vaivalla toteutettua.Milloin kannattaa tehdä vanhasta uutta?


Kynähame on nyt valmis käytettäväksi. Helpolla ja pienellä vaivalla sai tämä vaatekappale taas lisäaikaa. Kierrätys on kivaa ja  järkevää, kun tuote tulee oikeasti käyttöön. Joidenkin vaatteiden suhteen on syytä luovuttaa ne vaikka lumpuiksi tai toisten iloksi kierrätyslaatikkoon, jos ideat ei ala ottaa tuulta alleen. Heitin juuri jotakin paitoja, lähinnä värin vuoksi, kierrätykseen, koska itse en niistä halunnut mitään enää kyhätä. Väkisin vääntäen ei tule hyvää, joten ehkäpä joku toinen keksiikin niistä itselleen sopivampia juttuja.

Ennenkuin aloittaa tuunaamisen, niin kannattaa tarkastella vaatetta tarkasti ja hyödyntää ne kohdat, mitä voi, ilman turhia purkamisia. Tässäkin sattumalta sattui olemaan vyötäröllä kohta, mistä mekko oli ommeltu yläosaan kiinni ja siinä oli tavallaan valmiina jo vyötärökaitale. Oli siis järkevää käyttää vyötärökaitaletta ja leikata yläosa pois, sekä vain hiukan kaventaa saumoista se tyttärelle sopivaksi. 

Mekko oli niin kapea muutenkin, ettei tästä nyt olisi saanut vaikkapa shortseja tehdyksi, mutta kannattaa muuttaa tyyliä ja muotoa ajan hengen mukaiseksi ja saada tästä siten mallikelpoinen vielä muutamaksi vuodeksi. No, nuoret tuntien, ei nyt ehkä uskalla veikata niin pitkää aikaa, mutta kuitenkin joitakin hetkiä.

Tytär on kovinkin innostunut näistä tuunailuista ja käy silloin tällöin Uffilla katsomassa mahdollisia tuunausprojekteja. Nyt äskettäin löytyi pari hyvää vaatetta, joista hieman pienentämällä saa ihan kivoja ja käyttökelpoisia. Viime syksynä tein hänelle isän vanhoista Adidaksista uudet housut, niistä postaus löytyy täältä klik ja nyt sitten äidin mekko muuttui kynähameeksi. Kierrätystä siis täysillä.


4 kommenttia on "Näin teet vanhasta mekosta tyylikkään kynähameen"
 1. Tulipa tosi kivan näköinen hame, hurjan tyylikäs.
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Yllätyin itsekin tämän tyylikkyydestä. Tyttärellä oli silmää ja hän näki tämän potentiaalisena käyttöhameena, business-pukeutumisessa:)
   Kiitos, sinne myös mukavaa iltaa! <3

   Poista
 2. I admit, I have not been on this web page in a long time... however it was another joy to see It is such an important topic and ignored by so many, even professionals. professionals. I thank you to help making people more aware of possible issues. laihdutus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you:) This is something that people should learn. Think twice before throwing anything away:) New beautiful clothes can be made from old ones by recycling and it is easy, too.

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature