Valkoisia palmikoita neulemekossa

tammikuuta 24, 2018

Kun taivaalta tuiskuttaa lunta oikein olan takaa, niin mitä sitä kannattaa päällensä pukea? Yksi järkevä asuvalinta on silloin neulemekko. Merinovilla on lämmin, mutta hengittää sopivasti, joten ei tarvitse hikoilla sisätiloissakaan. Lumeen sopiva väriltään ja tyyliltään ajaton mekko käy moneen ja tätä voi muokata tilaisuuteen sopivaksi kengillä ja sukkahousuilla tai leggareilla. Merinovillasta neulottu, jo muutaman vuoden takainen mekko ei ole muuksi muuttunut, vaikka sitä on pestykin. Olin bloggaajatilaisuudessa Haikon kartanossa ja vaikka olisikin ollut kiva kuvata tämä neulemekko ulkona kartanon edessä, niin tuiskuisena päivänä se olisi ollut hiukan turhan haasteellinen. Joten blogikolleega Souliinan blogista nappasi nämä asukuvat sitten kylpylän aulasta. 
Neulemekot ovat suosikkejani ja usein käytän niitä myös töissä. Blogitilaisuuteen pakkaspäivänä tämä oli todella mukava päällä ja pitkät saappaat lämmittivät mukavasti myös sääriä. Muutama vinkki neulemekon neulomiseen


Neulemekko palmikoilla kannattaa neuloa suljettuna neuleena, jolloin palmikot saa kivasti sopimaan kuviorytmiin. Kun palmikoita on neulottu sopivan pituuden verran, kavennetaan kainaloissa kavennukset ja sen jälkeen päätellään mekon silmukat. Yläosa on neulottu erillisenä kappaleena ja kaarrokkeen aikaan saamiseksi tehdään pääntiellä lyhennettyjä kerroksia aina oikein neuleessa. Kaarrokeappaleeseen tulee sauma taakse ja kaarrokekappale ommellaan lopuksi kiinni itse mekkoon. 
Hihat neulotaan myös suljettuna neuleena ja ne voi kiinnittää mekkokappaleeseen virkaten tai ommellen.Mikäli palmikko tuottaa vaikeuksia, niin kurkista täältä helpot ohjeet palmikoiden neulomiseen klik
11 kommenttia on "Valkoisia palmikoita neulemekossa"
 1. Onpa kaunis! Paljonko tuohon kului aikaa ja tuntuuko päällä painavalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Luin ensin että paljonko meni lankaa ja mietin, että apua en mä muista:) Mutta kysymys kuuluikin, että aikaa. No parisen viikkoa, sillä en tehnyt kuin iltaisin töiden jälkeen ja viikonloppuina:)Ei tunnu raskaalta, sillä lanka on ohutta, siis normaaliin kun vertaa ja neuloin sen muistaakseni kolmosen puikoilla. Parasta on se,että ei kutita! Baby Ull merino lankana.

   Poista
  2. Useinhan jo palmikkopaidastakin tulee päällä raskaanoloinen, mutta langanvalinnallahan on merkitystä lopputulokseen luonnollisestikin.

   Poista
 2. Kaunis mekko. Ihanaa kun tuo palmikko on tullut taas takaisin.
  Hyvät kuvat muuten ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Palmikot tuntuu aina olevan muodissa jollain tavoin ja nyt vielä enemmän:)

   Poista
 3. Ei osaa neuloa, vaikka olis ohjeetkin :) Mutta ihanat kuvat ja niin kaunis malli <3

  VastaaPoista
 4. Vielä livenä tän mekon nähneenä ei voi muuta kuin sanoa, on niin ihana. Kuten kaunis rouvakin siellä <3

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Jonna:) Tämä on parin vuoden takainen ja vielä kuin uus:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature