Kassikalenterin maaliskuu kierrättämällä kevättä odottaen

helmikuuta 26, 2018


Kassikalenterin maaliskuu kierrättämällä kevättä odottaen


Kassikalenterin puolella siirrytään kevääseen, sillä maaliskuussa se alkaa. Ensin sitä ei tajua, mutta sitten sen pikkuhiljaa huomaa. Yölämpötilat saattavat huidella hurjissa pakkaslukemissa, mutta päivisin lämpenee jo huomattavasti. Sitten alkaakin jo kuulua pientä tiputtelua räystäiltä, kun jääpuikot alkavat sulamaan. Talitintit titi-tyytättävät ja aurinko, sitä kannattaa jo alkaa varomaan ja silmille sukkelaan kannattaa etsiä piirongin laatikosta ne aurinkolasit sekä kasvojen iholle aurinkovoidetta. Kevät on siis täällä. Ja kun oikein uskoo ja jaksaa odottaa, niin sehän alkaa tapahtua, kaikki tuo, mistä tässä kirjoitin.

Kassikalenterissa yritän keksiä aina kuukauteen liittyvästä aiheesta jonkin symbolin,  joten nythän maaliskuussa vietämme pääsiäistä. Pääsiäinen kuuluu kevään ihauuksiin, joten tein kierrätysmateriaaleista pääsiäismunan tähän DIY-kassikalenteriin.

Nämä kaikki metalli/muovikilluttimet löysin laatikon pohjalta. Olen tehnyt parikin kertaa joulupalloista kranssin ja siinä irrotetaan ne kannattimet niistä palloista ja minä keräsin ne talteen. Osasta tein jo vuosi pari sitten myös pääsiäismunan ja siitä löytyy postaus täällä klik. Nyt loputkin löysivät paikkansa. Lisäksi tyttöjen lapsuusajan koruista jäänyt timantti pääsi myös mukaan munan koristeeksi. Tästä oli tehtävä kevyt, jottei kassikalenteri kaadu munan painosta.Kun on kyse kierrätysmateriaaleista, niin silloin pitää antaa mielikuvituksen lentää, enemmän kuin normaalisti. Lopputuloksen ei tarvitse olla niin viilattu, vaan sille voi antaa armoa. Halusin kuitenkin jotakin kimaltelevaa ja hopeista, joten tässähän ne kriteerit täyttyivätkin.

Ohje kierrätysmunan tekemiseen

 • etsi mieleinen materiaali, josta teet munan; napit, mutterit, renkaat, vanhat lasten korut
 • piirrä muotiksi pahville muna haluamassasi koossa
 • ota keskikohdaksi jonkin, mistä tulee se korostuva kohta, kuten tässä tuo timantti, mielellään sellainen, jossa on pieniä väkäsiä, jotta rautalangan saa sidottua siihen kiinni
 • ala kieputtamaan ohutta rautalankaa keskiosan ympärille, tehden lenkkejä ja silmukoita, kuten virkkaisit, kiinnittäen ne timantin väkäsiin
 • voit jo tässä vaiheessa kiinnittää mukaan vaikka helmiä tai paljetteja
 • käytä munamuottia apuna, jotta saat oikeanlaisen muodon
 • kiinnitä viimeisellä kierroksella näitä hopeisia kiinnittimiä tai vaikka muttereita yms. kieputtaen ja sitoen ne yhteen
Parasta tässä oli taas se, että idea kierrättämisestä toimi jälleen ja laatikon pohja on saatu tyhjäksi epämääräisistä möykyistä.

6 kommenttia on "Kassikalenterin maaliskuu kierrättämällä kevättä odottaen"
 1. Ihan huippu hieno tuli tuosta munasta. Sinulla näyttää olevan muutakin mitä odottaa ensi kuussa, loma? Kovasti odotan minäkin tuota maalis-huhtikuun vaihetta kun saa viettää pitkän viikonlopun ja sitten onkin jo mun synttärit :)
  Ihanaa alkanutta viikkoa Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi:) Muna oli todellakin kierrättämisen kierrättämisestä tehty ja kiitos, kun kehuit,että siitä tuli kiva:) Mutta minulle se käy tähän hommaan just:)
   Voi, joo on loma ja sitä odotan!!! Niin varmana sinäkin, joten lasketaan päiviä:D Sulla vielä enemmen aihetta, kun synttäritkin on! Mukavaa pakkasviikkoa! <3

   Poista
 2. Tuo on tosi hieno. En heti tajunnut mistä oli tehty, sopivat noi kannat niin hienosti tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Juu, älä välitä, ei mun perhekään heti tajunnut:D Mutta sit kun kerroin, ne oli, että...aaaaa! Ihan hieno! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos:) Tämä oli hiukan haastava kuukausi toteuttaa:) Mutta sain idean kuitenkin:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature