Tanssikengät ja kimalteleva iltalaukku Wanhojentansseihin

helmikuuta 03, 2018

Tanssikengät ja kimalteleva iltalaukku Wanhojentansseihin


Prinsessapäivään eli Wanhoihin valmistautumisessa, on tapahtunut edistystä! Tanssikengät löytyivät ja kimalteleva iltalaukku meillä jo olikin aikaisemmista Wanhojentansseista tallessa. 

Eilen kiersimme kenkäkauppoja ja etsimme sopivia tanssikenkiä, joilla sitä sivulaukkaakin uskaltaisi tanssia. Kapea jalka ja leveä lesti ei toimi ja siihen ongelmaan törmäsimme useamman kengän kanssa. Jos löytyy kaunis väri, ei löydy istuvuutta ja jokainenhan teitää, ettei siitä voi tinkiä. Kengän pitäisi pysyä jalassa ja sillä pitäisi pystyä tanssimaan ilman pelkoa, että kenkä irtoaa tai nilkka niksahtaa vaikeissa tanssikuvioissa.Kultabeige oli sävy, jonka  tytär  toivoi löytävänsä, mutta ei siinä värissä ollut tarjota, kuin 10-12 cm koroilla olevia avokkaita. Lopulta, suostutteluni jälkeen, tytär suostui kokeilemaan tätä Tamaris juhlakenkää, joka mainiosti sopisi tanssikengäksi.

 Tytär ei aluksi ollut niin kiinnostunut kengistä, juuri tuon värin suhteen, mutta koska valinnat alkoivat olla vähissä, niin joku kenkäpari oli pakko valita. Nämähän toimi suhteellisen hyvin, tosin kantapää meinaa kyllä nousta hieman kävellessä. Onneksi tähänkin löytyy apuja kenkäkaupoista ja sellaisen stopparin voi liimata kenkään, jotta kantapää ei pääse nousemaan. Remmit takaavat sen, että kenkä muutoin pysyy jalassa. 

Korkoa oli juuri sopivasti tanssikenkään ja tukevuus on tässä myös plussaa. Kenkä on materiaaliltaan kuitenkin kangasta, joten ei kestä ulkona kävelemistä, edes sitä pientä matkaa autolta sisälle tanssiaisiin, joten näiden kanssa pitää olla tarkkana, ettei tule kosteudesta tahroja. Kesällä, kuivalla säällä, ei tietysti ole näitä ongelmia.


Iltalaukku on tietysti tärkeä asuste ja se voi kerrankin olla ihanan juhlava ja kimalteleva. Tämä kaunis laukku on tuotu muistaakseni Bangkokista jo silloin, kun vanhempi tytär tanssi Wanhojentansseja. Upean kimaltelevana, laukku on kuin koru. Sisälle ei mahdottomia mahdu, mutta ne tarpeelliset kuitenkin. Ohut ketju mahdollistaa juhlalaukun olalla kantamisen tai ketjun voi asetella laukun sisään ja sitä voi kantaa kädessä.

Vinkkejä kenkien valintaan • Mekon sävy sanelee myös kenkien sävyn, mutta aina sopivaa sävyä ei löydy. Ei haittaa, vaikka sävy ei ole ihan sama, se voi olla kuitenkin suhteellisen lähellä oleva sävy. Jos oikeaa sävyä ja mieleistä sävyä ei löydy, niin klassinen kulta, hopea tai beige toimii aina vaaleahkojen värisävyjen kanssa. Tummien sävyjen kanssa voi laittaa hyvin mustat kengät.

 • Jalan malli on tietysti se ratkaisevin tekijä tässä kenkien valitsemisessa. Mieti kuitenkin myös kenkien mukavuutta, kun niitä valitset. Kauniit ja sirot korkokengät voivat olla tuskalliset illan edetessä, mutta myös ballerinat saattavat aiheuttaa vertavuotavat rakot. Ballerinojen täytyy istua jalkaan todella hyvin, jotteivat ne tipahda jalasta tanssin pyörteissä.

 • Korolla on merkitystä. Jos valitset huikean korkeat korot, joita kaupat valitettavasti vain tarjoavat nykyisin, niin aina on se riski raisummissa tai reippaammissa tanssiosuuksissa, että saatat loukata itsesi. Paksumpi ja jykevämpi korko ei kuitenkaan aina tarkoita mummokenkää, vaan niissäkin löytyy kauniita ja nuorekkaita malleja. Tukevammalla korolla tanssiminenkin on varmempaa ja voit stressin sijasta keskittyä nauttimaan tanssimisesta. 


 • Mikäli kenkä ei istu täydellisesti, niin kaupassa myyjät osaavat neuvoa ja antaa vinkkejä, esimerkiksi päkiän alle sijoitettavaan lisäpohjallislappuun, jotta kenkä ei tuntuisi vaikka liian isolta tai juuri tuohon aikaisemmin mainitsemaani ongelmaan kantapään nousemisesta kengästä. Kannattaa aina kysyä apua.

 • Onko niillä kengillä niin paljon merkitystä? Minusta ei siinä määrin, että siitä kannattaa stressiä ottaa. Pitkän hameen alta ne vain vilkkuvat eivätkä kunnolla edes näy ja aika moni päätyy tanssimaan tanssiosuuden lenkkareilla tai jopa paljain jaloin. Kengät vaihdetaan sitten tanssin jälkeen, kun alkaa illallistilaisuus. Jos kuitenkin mielit kauniita kenkiä ja sinulla on mahdollisuus matkustaa vielä vaikka Tallinnaan ostoksille, niin katsasta tämä kauppa, josta olen tehnyt postauksen klik ja luulen, että sieltä voisi hyvinkin löytyä erilaisia persoonallisia korkokenkiä ja kengissä sopivia sävyjä, joilla tanssia wanhat.

6 kommenttia on "Tanssikengät ja kimalteleva iltalaukku Wanhojentansseihin"
 1. Ihanat kengät nuo ovat <3 Hieman haastavaa kenkiä on löytää silloin, kun etsii tietynlaista ja tiettyyn tilaisuuteen, kokemusta on. Muuten ihania kenkiä voi löytää ihan sattumalta, kun ei välttämättä tarvitse eikä etsi :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät:) Näinhän se yleensä onkin, että sitä, mitä etsit, et löydä ja kun et etsi, löytäisit vaikka mitä:) Ihanaa talvista viikonlopun jatkoa! <3

   Poista
 2. Noissa kengissä onkin tosi hyvä korko. Oma tytär tanssi balleriinat jaloissa :)
  Ihana on tuo laukkukin ja sopii kauniisti puvun timanttien seuraksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on se järkevä korko, joten uskon, että onnistuu tanssit:)
   Meillä vanhempi myös tanssi ballerinoilla, mutta arvaa vaan, oliko jaloissa karmivat rakot! Ilmeisesti olisi pitänyt olla isommat kengät, mutta sitten ne eivät olisi pysyneet jalassa ja olivat vielä uudet:)

   Poista
 3. Hauska kengät ja upeat laukku. Kyllä näillä saadaan aikaiseksi hyvät vanhojentanssit!

  VastaaPoista

Auto Post Signature

Auto Post Signature