Vinkki pitkävartisten villasukkien tuunaamiseen ja kierrättämiseen

helmikuuta 24, 2018

Vinkki pitkävartisten villasukkien tuunaamiseen ja kierrättämiseen


Löytyykö sinulta pitkävartiset sukat, jotka ovat pohjasta rikki ja mietit, miten ne voisi tuunata ja kierrättää? Tässä annan pienen ja helpon vinkin tuunaukseen.

En ole mitenkään innokas neulomaan sukkia, mutta joskus niitä kuitenkin käyttöön ja tarpeeseen neulon. Olin pari vuotta sitten neulonut nämä pitkävartiset pitsiset sukat, postaus löytyy täältä klik ja jonkin verran ne ehtivät olla käytössäkin. Jestas, en edes muistanut, että nämä sukatkin oli tehty tätä ennen kierrätyslangasta.  Valkoiset sukat ovat kauniit, mutta valitettavan helposti tuo pohja likaantuu, vaikka kuinka varoisi. 

Sukkiin tuli reikä päkiän kohdalle ja huomaamatta ne jotenkin ajautuivat pyykkilaatikkoon ja villapesuun toisten sukkien kanssa. Lopputulos näytti sitten tältä, kun ne kuivumaan koneesta ongin. Harmitti ja meinasin jo heivata ne huitsiin, mutta taas se pieni tuunausidea iski. Rikki ovat, mutta näistä voisi tuunata ja kierrättää jotakin käytännöllistä ja  muodikasta.


Kuvio oli pitsinen, joten halusin sen säästää. Lankaa ei pahemmin ollut, joten se, mitä tästä irtosi, oli vain käytössä. Uusia sukkia en halunnut alkaa neulomaan, joten saksilla vain rikkoutuneet terät irti, heti kantapään yläpuolelta ja sitten vain poimitaan silmukat puikoille. Silmukat eivät heti ala juoksemaan tai putoamaan, mutta tarkkana pitää olla. Pari kerrosta nypin irtolankoja ja sitten sain silmukat kootuksi ja lankaa sen verran, että pystyin nämä silmukat päättelemään.
Näistäpä tuli ranteille lämmittäjät. Samalla nämä voi asetella myös sormia lämmittämään ja sehän on minulle tärkeää, nivelrikosta kun kärsin ja sormet ovat aina jäässä.  Kiva, helppo ja käytännöllinen tuunaus ja ei mennyt rikkinäiset sukat roskiin ja ylpeänä olen, koska tämä on jo tavallaan kolmas neulomus samasta langasta. Varret vain ranteisiin ja menoksi.

Nyt pitää varmasti alkaa suunnittelemaan sitä viittatakkia, sillä sellaiseen juuri nämä ranteenlämmittäjät kävisivät kavereiksi.
18 kommenttia on "Vinkki pitkävartisten villasukkien tuunaamiseen ja kierrättämiseen"
 1. Aivan loistava idis, täytyykin muistaa.
  Kaunis kuvio tosiaan noissa sukissa joten hyvä ettet roskiin laittanut.
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja helppo toteuttaa! Ei näitä olisi raskinut heittää pois, mutta uuvutti ajatus vain terien kutomisesta. Toisaalta, voin kyllä joskus taas innostua ja teen ne uudestaan:)

   Poista
 2. Tulipa hienot rannelämmittimet! Kaunis tuo kuvio.
  Mukavaaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tämä taisi olla joku pitsikuvio, joka ei enää muutoin olisi iskenyt, joten parempi näin:)Ihanaa viikonloppua Tuula!

   Poista
 3. Oi aivan ihanat lämmittimet niistä tulikin!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit! Ja hyvä idea myös toi viittatakki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja helppo toteuttaa, kenen vaan:) Kieltämättä sellainen viitta himoittais:)

   Poista
 5. Onneksi sait noi ihanat pitsiosat käyttöön. Ovat kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joo, niiden takia tämän tuunauksen teinkin:)

   Poista
 6. Tuo on todella hyvä idea. Itse olen käyttänyt myös samanlaisia harvojen paksujen villapaitojen alla. Joskus olen saksinut jopa kuluneista silkkivillapitkiksistä lahkeet samaan tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä nämä kivasti lämmittää ja kun on kaunis kuvio, niin harmi olisi poiskaan heittää:)
   Sillkivilla on juuri sopivan lämmin, muttei liian kuuma, joten hyvä idea tuokin:)

   Poista
 7. Itse tein uudet sukkaosat pitkävartisiin kirjoneulesukkiin, kun olivat kuluneet puhki, saman väristä lankaa en löytänyt mutta sävyltään samaa ja hienosti sain ehjät kirjoneulesukat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun sait uudet tavallaan sukat:) Usein se on juuri tuon samanvärisen langan löytyminen se haaste.Eipä se varmaan haittaa, jos ei juuri olekaan niin samaa sävyä, sillä sukat on sukat:) Itse en nyt kuitenkaan halunnut näistä enää sukkia tehdä, siksi tuunasin näistä muuta ja näin kiva vinkki myös sellaiselle, joka ei pahemmin osaa vaikka neuloa:)

   Poista
 8. Ihan mahtavat, tuon sitten sulle tuunaukseen, kun menee rikki, hihi <3

  VastaaPoista
 9. Ihana vinkki. Minulle kävi joskus samoin ja katkaisin langan varren alapäästä. Teritin varret uudestaan sukiksi.

  VastaaPoista

Auto Post Signature

Auto Post Signature