Vinkki, miten tuunaat pitsimekkoa uuteen tehtävään

maaliskuuta 11, 2018

Vinkki, miten tuunaat pitsimekkoa uuteen tehtäväänKun tulee paljon neulottua ja virkattua, niin helposti saattaa myös kyllästyä tekemiinsä neuleisiin ja mielii niille jotakin uutta tehtävää, jos niitä ei vielä raaski pois heittää.

 Virkkasin varmaankin kuusi tai jopa seitsemän vuotta sitten tyttärelle pitsimekon, joka ei ilmeisesti koskaan oikein ollutkaan hänelle mieluinen. Emme löytäneet yhteistä säveltä tai visiomme ei vain kohdannut. Sattuuhan näitä. Harmitti, kun tuo pitsimekko seikkaili toimeettomana milloin kenenkin vaatekaapissa ja ärsytti, koska en ollut onnistunut tyttärelle pitsimekkoa virkkaamaan sellaiseksi, kuin hän olisi toivonut. 

Mietin, että vetelisinkö sen langoiksi ja tekisin muuta, mutta lanka, ohutta merinoa, oli niin takertuvaa lajia, joten päädyin vain tuunaamaan sitä. Ehkäpä sitä silloin tulisi käytettyä, joten ei olisi mennyt työ hukkaan.

Tässä kiva ja helppo vinkki siitä, miten pitsimekolle voi keksiä uuden tehtävän hiukan sitä tuunaamalla. Kauniin pitsikuvion pystyi säilyttämään, kun leikkasin mekon vyötäröltä poikki sellaisesta kohdasta, että virkkaus ei kärsinyt tai alkanut purkautumaan. Eikä siinä muuta tarvinnut. 
Tästä tuli siis keeppi, jonka voi kevyenä heittää lämmittämään harteita tai kesällä mekon päälle iltasella, kun sää viilenee. Nämä on käteviä ja helppoja tuunauksia kaikkien toteuttaa. Tätä virkattua ei tarvitse edes huolitella. Vähän vastaavaan tuunauksen tein syksyllä ja siitä voit katsoa postauksen täältä ( klik ). 

Yläosa jäi, joten nyt pitää miettiä, että mitä siitä sitten vielä tekisi.
Tuleeko sinun tehtyä tämmöisiä tuunauksia vai lentääkö käyttämätön tekele roskiin tai kierrätykseen? Vai oletko niin mestari, että onnistut aina?
4 kommenttia on "Vinkki, miten tuunaat pitsimekkoa uuteen tehtävään"
 1. Minä onnistun käsitöissä harvoin täydellisesti. Tuo sinun tuunaus on kyllä aivan upea ja kiva kun sait tämän kauneuden uudestaan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, harva se aina onnistuu:) Tämä on nyt ainakin enemmän käytössä tulevaisuudessa, kuin mitä se on ollut näinä vuosina:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos:) Tämä oli nyt vain saksilla suit sait-tuunaus:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature