Mekosta tuli vauhdikas hame pienten muutosten jälkeen

huhtikuuta 15, 2018

Mekosta tuli vauhdikas hame pienten muutosten jälkeenKun vuosia sitten ostettu ja paljon käytettykin mekko alkaa ahdistaa, niin silloin siitä on hyvä tehdä muutosten kera uusi käyttövaate, vaikkapa vauhdikas hame. 

Ostin tämän Cos- mekon monta vuotta sitten ja hyvin se on palvellut, vaikka oli jo ostettaessa aika sopiva eli hivenen liiankin sopiva. Myyjä kyllä vakuutti sen olevan minulle oikea koko, joten menin ja uskoin.

 Niskassa oleva vetoketju ja materiaalina napakka collage, teki aamuista välillä hankalia, sillä jonkun oli vedettävä se vetoketju kiinni, omat käteni eivät siihen yltäneet. Eli tämän saattoi pukea ylleen vain silloin, kun kotona oli aamulla vielä väkeä paikalla. Alkoi ahdistaa.

Yleensä pesujen jälkeen mekko oli tosi piukea, kunnes hiukan sitä venyttelin ja päälle pukeminen ei koskaan ollut mikään nautinto, vaikka se mekkona ja käytössä olikin ihan jees. Myös sen riisuminen oli hankalaa ja joka kerta sain siihen aina jonkin meikkitahran pääntielle sotketuksi.

Kyllästyin lopulta tiukkapipo-touhuun ja pätkäisin sen vyötäröltä poikki. Jos ei toimi, niin sitten saa lähdöt. Mutta kuminauhakujan ompeleminen ja vyötärön esiin tuominen, sai jo aikaan yllättävän paljon muutosta. Puolihameena tämä oli vain niin kovin tylsä. Harmaa-beige yhdistelmänä tympäsi ja halusin siihen jotakin pientä, jolla terästää hametta. Tytär ehdotti jotakin mustaa nauhaa vyötärölle ja siitä se idea lähti poikimaan. 

Leikkasin tekonahkapalasesta, joka oli jäänyt aiemmin ompelemastani nahkahameesta, postaus täällä klik, ohutta nauhaa. Nauhan laskostin ommellessani hameen vyötärölle ja tikkasin kiinni sekä myös helmaan vastaavan laskosnauhan. 

Myös beiget taskut ovat nahkaa, joten siksi tämä tekonahka materiaalina oli järkevä yhdistää. Helppoa ja nopeaa, kun nahkajäljitelmakangasta ei tarvitse huolitella. Tämä piristi ja ryhdisti kummasti tätä hametta ja nyt on jälleen, kuin uusi vaatekappale käytössä.Kiva siitä tuli, oikea vauhtihame ja kannustan rohkeasti kokeilemaan jonkin pienen muutoksen tekemistä vaatteeseen, jos siinä jokin juttu vaivaa. Kuten näet, helpoiten muutoksen voi tehdä juuri mekkoon. Ei kannata täysin luopua vaatteesta, jolla on vielä potentiaalia tai vaikka et tykkäisi siitä enää alkuperäisessä muodossa. Aina voi kokeilla ensin vaatteen muokkaamista ja saada siihen näin jotakin uudistusta.  Näin vaate saa hiukan lisää aikaa ja voihan sen tietysti lahjoittaa vaikka eteenpäin, kivasti tuunattuna, jos se ei sittenkään enää sykähdytä. Sinua voi kiinnostaa myös tämä postaus klik.

Oletko sinä muokannut jotakin vaatetta ja saanut sille uutta potkua? Vai pidätkö lainkaan tuunatuista vaatteista ja soisit, ettei niihin koskettaisi?
8 kommenttia on "Mekosta tuli vauhdikas hame pienten muutosten jälkeen"
 1. Onhan sitä tullut vaikka mitä vaatetta tuunailtua ja hyvä niin, saa vaate uuden elämän. Tosi ihana tuosta hameesta tuli. Kuminauhavyötärö antaa myös anteeksi pizzalounaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä varmasti tiedät tuunauksien taiat ja ihanuuksia olet tehnyt ja usein!:) Mutta tuo on hyvä, että pizzaa vaan ja kukaan ei huomaa, kun on kumpparivyötärö! :D

   Poista
 2. Voi vitsit miten taitava olet! Minä olen kyllä ommellut aikoinani lapsille bodytkin, mutta kaavojen mukaan. Nyt ompeluhommat ovat jääneet, mutta tuo vaatteiden tuunailu on minusta kiva juttu.
  Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Sähän olet ollut sitten mestari ja varmana vieläkin, mutta toki, aikaa tämä ompeluharrastus aina tietysti vie:) Vaatteiden tuunailussa ei mene niin kauan aikaa, kuin jos alusta aloittaa, joten siinä tulee tehtyä vähän vain viilailua ja se on siinä. Mutta riippuu toki tuunailusta:)

   Poista
 3. Mielestäni toi on todella hauska ja ihanaa, kun on taskut, sinne voi vaikka hermostuksissaan kätensä kätkeä. :)

  Ihanaa uutta viikkoa M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuli tähän enemmän särmää, kun se mekko oli aika pliisu!
   Käsille hyvä paikka noi taskut, toisaalta noi taskut helposti venyy, joten olen yrittänyt pistää kädet sit selän taakse:)

   Poista
 4. Minun tuunausennätys on silityskuvat, ompelukonetta en edes omista. :D Kiva tuli hameestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Se on hyvä tuunaus ja itsellänikin on aikomus juuri yksi sellainen tehdä:) Hame on ollut nyt jo käytössä pari kertaa, joten se oli tarkoitus, ettei jää kaappiin homehtumaan:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature