Helteellä puetaan vilpoinen mekko päälle

toukokuuta 27, 2018


 Helteellä puetaan vilpoinen mekko päälleHuh hellettä! Nyt on hyvä aika ulkoiluttaa erilaisia vilpoisia kesämekkoja, varsinkin kun niitä täällä mekkotehtaalla tehtailen, tyttärien toivomusten mukaan. Kerrankin sää suosii ja pitää oikein miettiä, millaiseen asuun  heltellä kannattaa pukeutua. 

Ihaninta on vaatteet, jotka eivät hiosta, liimaannu ihoon ja sähköisty. Luonnonmateriaaleja kehutaan ja ne ovatkin aivan mahtavia, mutta helmiä löytyy myös materiaaleista, joissa on himpun verran lycraa, joten kankaaseen tulee joustoa ja istuvuutta. 

Viskoosi on materiaalina aivan ihana ja sitä on tämäkin mekkokangas ja siinä on vielä joustoa varten lycraa. Tämän kankaan kiskoin esille jämälaatikosta kangaskaupassa ja onneksi sitä oli riittävästi tyttären toivomaan mekkoon. Hintaakin kertyi 8 e.


Mahtava materiaali, koska se joustaa, mutta ei tarvinnut kuitenkaan tässä mallissa joustotikkiä. Ei myöskään kaipaa huolittelua. Kangaspalan suhteen riitti jännitystä, että onko siinä tarpeeksi kangasta, sillä mekkoon tuli kellomainen helma. Ihan täyskelloa en saanut, mutta muunsin helman tyyliin sopivaksi. Omaan tekemääni kaavaan, kun on helppoa tehdä muutoksia. Jouduin kuitenkin todella miettimän, miten leikkaan nuo kappaleet, mutta riittihän se, juuri ja juuri.

 Halusin tehdä vielä nämä perhosmalliset hihat niin, ettei saumoja tullut kuin olkapäälle ja hihan pituudelle. Tällä kertaa ei siis jäänyt ylijäämäpaloja, mikä on sinänsä hyvä juttu, jottei jää pyörimään turhaan nurkkiin.Mekossa on helma  levenee kellomaiseen tyyliin ja rusetti kiinnittää mekon edestä, mutta varmuudeksi ompelin muutaman tikin edustaan, jotta vältyttäisiin kiusallisilta tilanteilta, mikäli rusetti aukenisi.

Tämä mekko on rento kesämekko, mutta mikä ettei, tällä voisi varmasti mennä koulun päättäjäisiin viikon päästä. Toivottavasti tästä sai ideaa ja innostusta, jos vielä mietit, millaista mekkoa käyt ompelemaan, sillä aikaa ei kovin ole. Tämän mekon ompeluun ei mennyt paria tuntia kauempaa, juuri kankaan materiaalin vuoksi.

Mikäli kiinnostaa, niin mekkosunnuntai-postauksia voit lukea vieressä olevan kuvakkeen takaa.
8 kommenttia on "Helteellä puetaan vilpoinen mekko päälle"
 1. Tulipa kaunis mekko. Ihana printti kankaassa ja nuo hihat ovat tosi kivat myös.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuo printti oli se, joka innosti kankaan ostaman ja tietysti se, miltä kangas tuntui:) Kivaa viikkoa sinne myös <3

   Poista
 2. Todella kaunis hellemekko, menee mun mielestä hyvin illalla ulkomailla esim. ravintolassa helteisinä öinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Niin minustakin sopii hyvin myös illalla ja jopa suomessa neuletakin kanssa, jos on tarvetta:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature