Meren aalloilla uudistuneella Baltic Princess- laivalla

toukokuuta 08, 2018

Yhteistyössä Silja Line 


Meren aalloilla uudistuneella Baltic Princess- laivalla


Kun asuu Helsingissä ja pääsee kotisatamasta aina helposti merille, oli määränpäänä Tukholma tai Tallinna, niin nyt olikin mielenkiintoista lähteä oikein bussimatkalle ensin, jotta pääsee meren aalloille. Meitä vaikuttajia, huomaa nykyisin myös bloggareita kutsutaan vaikuttajiksi, oli kutsuttu tutustumaan uudistuneeseen Baltic Princess -laivaan. 

Tämä laivahan seikkaili alkutalvesta Puolan Gdanskiin, telakalle uudistettavaksi. Kaikki ei sujunutkaan kuin tanssi, vaan viikkoja vierähti peräti kahdeksan, ennen kuin kaikki oli kunnossa ja laiva valmiina matkustajien käyttöön. Meidänkin reissun oli määrä ensin olla jo maaliskuussa, mutta saimmekin napakan talvituulen näin vaihdettua kauniiseen auringonpaisteeseen ja keväiseen tuuleen toukokuussa.  Sehän sopi ja kuinka ihana olikaan ihastella kaunista Turun saaristoa myös kannella ollessa.


Matka Turkuun sujui mukavasti ja yllättävän nopeasti rupatellessa blogikollegan  kanssa ja heti laivaan päästyämme, saimmekin kuvausluvan Baltic Princess Grande buffet -ravintolaan. Tämä uudistunut buffet oli valoisa ja notkui herkkuja niin runsaasti, että tässä on nyt vain osa herkkupaloista kuvina. 

Runsaan aterioinnin jälkeen,  meillä oli hetki aikaa pistäytyä omissa A-luokan hyteissä siistiytymässä loppuiltaa varten. Kaunis ikkuna oli kuin taulu, josta pystyi ihailemaan kauniita saaristo- ja merimaisemia, kun vielä oli valoisaa. 

Ilta jatkui Pianobaarissa sekä lopulta siirryimme katsomaan Scandinavian Hunks tanssiesitystä. Naisia riitti, sen voitte kuvitella. Yksi video löytyykin instan puolelta.
Aamupäivä aloitettiin sitten kauniisti katetulla brunssilla Happy Lobsterissa, joka normaalisti tarjoaa mereneläviä, mutta nyt aamupäivisin, ihania herkkuja tuorepuuroista, smoothiesta, leikkeleistä ja croissanteista koostuvista tarjottimista. Leikkeletarjottimet tuodaan suoraan pöytään, mikä helpottaa aamiaisen nauttimista ja turhaa juoksemista ja ruuan hakemista. Brunssi tietysti aloitetaan skumppalasia kilistäen ja brunssi alkaa klo 10.30.

Ennen makeisiin jälkiruokiin siirtymistä, meille tarjottiin lämmin ruoka, joka minulla oli härkää vihannestäytteellä.


Laivalle kuuluu shoppailu ja Fashion street oli mukava yllätys, josta löytyy uutuutena Tommy Hilfigerin "shop in ship" - muodikkaita vaatteita ja asusteita. Sopii täydellisesti laivalle, sillä miellän heidän vaatteensa hyvin casual-tyyliseksi ja sinisin sävyin merihenkisesti painottuneiksi. Toki heillä löytyy muitakin värisävyjä ja mainittakoot vielä ihastuttava lastenvaateosasto.


Saimme myös vierailla laivan kapteenin työhuoneessa, eli komentosillalla. Oikeasti kapteeni tekee muita tehtäviä suurimman osan aikaa, mutta esimerkiksi puoli tuntia ennen satamaan tuloa, hän siirtyy ohjaamaan laivaa satamaan. Kapteeni on laivan päällikkö, joten kaikki on tietysti hänen vastuullaan.

 Tänne komentosillalle ei muuten enää pääse turvallisuussyistä vierailemaan lainkaan, mutta meille tämän mahdollisti viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukana oleminen. Kaikki puheemme nauhoitettiin ja vain tämän kapteenin kanssa vaihdoimme muutaman sanan, jotta emme häirinneet laivaa ohjaavaa miehistöä. Lopulta pistäydyimme syömässä vielä ennen kotimatkaa Fastline -ravintolassa, jossa nautimme maukkaan kanawokin ja täytekakkukupin. Edullista ja herkullista ja nopeaa ja todella viihtyisät tilat tässä uudessa ravintolassa. 


Mitä Baltic Princess laivalta löytyy


 • Saunaosasto; kannella 2 löytyy kaksi tilaussaunaa, yleiset saunat miehille ja naisille, pienet altaat lapsille ja aikuisille
 • Grande Buffet; kannella 7 herkuttele upeilla annoksilla todella maukasta ruokaa : antipasto-tori, vihannestori jne. Buffettiin kuuluu myös olut, puna- ja valkoviini sekä virvoitusjuomat
 • Grill House; liharuokaa, pihvit ja hampparit
 • Tavolata; italialaista ruokaa
 • Happy Lobster; kala- ja äyriäisruokaa merellisessä tunnelmassa
 • Fastline; kannella 6 kahvilatuotteita ja lämmintä ruokaa
 • Sea pub, Piano bar, Starlight palace-yökerho, iskelmäbaari ja disco Klubi


Oli mukava nähdä myös tämä laiva ja näin fiiniksi uudistautuneena. Laivalla on tulossa loppukeväänä ja kesän aikana joukko huippuesiintyjiä mm. Haloo Helsinki!, Pikku G, Suurlähettiläät, Meritango-risteily, lasten festarit kesällä ja  Summer center lapsille. Lasten Silja land oli muuten myös uudistunut ja varsinkin kesällä myös nuorisoa kiinnostaa iWall-peliseinä sekä laivan henkilökunnan suunnittelema pakohuone. 

Laivan viihteeseen voit tutustua täältä 

Lämpimät kiitokset Marikalle ja Nooralle kivasti järjestetystä reissusta.
10 kommenttia on "Meren aalloilla uudistuneella Baltic Princess- laivalla"
 1. Oli taas hauska risteily. Etenkin brunssi ihanine ruokineen ja upeine saaristomaisemineen jäi mieleen. Turun reitti on niin kaunis, upeat huvilat ja vaihtelevat saaristomaisemat antavat silmänruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:) Ruoka oli hyvää ja brunssi kauniisti laitettu esille. Turun saaristo, sekä Tukholman saaristo olivat mielenkiintoisia katsella:)

   Poista
 2. Oli kyllä huippureissu ja täällä Turussa päin asuvalle oli kiva nähdä, miten uudelta laiva näytti! Ja tottakai oli hauskaa myös tavata sekä sinut että muita kolleegoita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti oli kiva päästä lähtemään reissuun omasta kotikaupungista ja meille vähän vaihtelua:) Kiva oli sinua tavata ja muita vaikuttajia:)

   Poista
 3. Oi miten ihana reissu teillä on ollut. Nam mitkä herkkupöydät. Totaali ihastuminen hytin pyöreään ikkunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja kyllä, minustakin se oli upea tuo hytin ikkuna:)

   Poista
 4. Olipa kiva päästä uudelleen mukaan huippureissulle blogisi myötä. Meillä oli hauskaa.
  Kauniit kuvat! Ja kiitos ihastuttavasta seurastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula:) Meillä oli kivaa ja sattui myös niin kaunis ja kirkas sääkin!
   Kiitos myös itsellesi ihanasta seurasta:)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja myönnän, että tuota brunssia kun mietin ja tietty teitä ihania naisia, niin mietin, että hitsi olisiko sittenkin pitänyt lähteä mukaan. <3 Muiskis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in:) Olisi kiva jos olisit voinut olla mukana:) Mutta brunssi ja koko risteily oli hieno mukavine seuralaisineen:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature