Kukkakuvioinen maximekko matkalla mukana

heinäkuuta 22, 2018

 

Kukkakuvioinen maximekko matkalla mukana


Matkalaukkuun Rhodoksen matkalle tuli pakattua, yllätys, yllätys, muutamia mekkoja. Ylpeänä olen siitä, että kaikkia ennätin pitää, enkä raahannut niitä siis turhaan mukana. Tämän kukkaisen maximekon kankaaseen ihastuin heti, kun sen kangaspakalla näin ja ostin kankaan, tietämättä mekon mallia tai edes pituutta. Kangasta ostin kuitenkin sen verran, että mahdollisuuksia oli myös maxpituuteen. Maximekko siitä siis tuli ja tämä kangas on kaunis upeine kukkakuvioineen. Mukana on myös lycraa, joten se joustaa sopivasti ja tuntuu ihanan vilpoisalta päällä.Vinkkejä mekon valmistamiseen


Mekko on aika yksinkertainen malliltaan leikata ja ommella. Alaosa on suora kappale, jossa on sivuhalkio ja vyötäröllä rypytys. Yläosassa on rintalaskokset ja muuten kappale on suora malliltaan, mutta tein siitä suhteellisen tyköistuvan, koska joustava kangas sen salli. Kannattaa silti jättää hiukan varaa, jotta rintaliivit eivät sitten pullistele selästä läpi ja lopputulos näytä turhan pinkeältä. 

Hihat ovat suorat, leveät kaistaleet, joihin tulee yläosaan kuminauhakuja. Välttämättä mekon hihoja ei tarvitsisi edes kiinittää kainaloaukkoihin, vaan ne voi kiinnittää pelkästään miehustaan parin sentin kohdalta, jotta kuminauhakuja istuu nätisti. Itse ompelin hihat mekon kainaloaukkoihin kiinni. 

Mekko ei tarvitse myöskään vetoketjua, sillä se joustaa sopivasi ja se jos mikä helpottaa myös ompelua. Koska kangas ei purkaannu, ei saumoja tarvinnut huolitella ja jätin myös kääntämiset pois, jotta hiha ja helma laskeutuvat kauniisti. 


Matkalaukussa tämä mekko oli ihanteellinen matkakaveri, sillä se ei rypisty eikä paina paljoa. Asusteita ja kenkiä vaihtamalla tästä saa juhlavan ja matalien sandaalien kanssa päiväksi rennon kesäasun, vaikka rannalle tai ostoksille.  Monikäyttöinen mekko on varmasti myös tulevaisuudessa mukana matkoilla.
Tuuli tuiversi sekä hiuksia että mekkoa ja kuvaaminen alkoi jo huvittaa, koska mihin vain meni, oli tilanne sama. Aurinko alkoi jo laskea, joten hiukan tuli kiirekin, mutta saimme asukuvat lopulta otettua. Mekkosunnuntain mekko on taas toteutettu.

14 kommenttia on "Kukkakuvioinen maximekko matkalla mukana"
 1. Vastaukset
  1. Eikö!! Mä en vain voinut ohittaa tätä kangasta ja pakko se oli ostaa:)

   Poista
 2. Tämä on niin mielettömän kaunis ❤️

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko - malli on kiva ja kangas kertakaikkisen kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Malli on yksinkertainen, mutta tuo kaunis kukkakangas tuo sen kivasti esille:)

   Poista
 4. Todella kaunis mekko ja istuu kantajallaan upeasti kuin hansikas. Aurinkoista kesän jatkoa! Sari

  VastaaPoista
 5. Aivan megaihana mekko, siis mieletön, ihan yksi kauneimpia ever! Niin on rouvakin, näytät superkauniilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ❤️Oli vaan todella koomista, kun yritettiin saada kuvat niin, ettei mekko ollut pallona kainalossa. En muistanut, että Rhodoksella tuulee niin kovasti 😁

   Poista
 6. Wauu! Näyttää tosi upeelta sun päällä! Ihana mekko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tämä tuntuu vilpoiselta, jopa kuumilla keleillä:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature