Asuntomessujen kutsuvat olohuoneet ja kauniit keittiöt kattauksineen

elokuuta 01, 2018

Asuntomessujen kutsuvat olohuoneet ja kauniit keittiöt kattauksineen


Oletko koskaan ajatellut, että millaisiin asioihin ihmiset kiinnittävät huomionsa asuntomessuilla? Vaikuttaako siihen se, kuinka iso talo on neliöiltään, vai se, että talo on ulkopuolelta kiinnostava ja se ikään kuin kutsuu sinua katsomaan sisälle? Itse innostun kutsuvista, avarista olohuoneista ja tyylikkäistä keittiöistä, kauniita kattauksia unohtamatta. 

Nyt nämä helteet pistivät kyllä miettimään, että haluanko ahtautua pieneen kotiin, kaikkien muiden messuvieraiden kanssa ja hikoilla siellä, pystymättä kuitenkaan kunnolla kuvaamaan. Aika monta taloa kävin katsomassa, mutta osa pakostakin jäi väliin.

Miehen kanssa olemme näillä asuntomessuilla käyneet jo vuodesta 2000 lähtien ja makumme on aika samanlainen talojen suhteen, mutta on taloja, joihin mies ei jaksa innostua sisälle, mutta minä teen katsauksen silti. Mies katselee talojen rakennusmateriaaleja sun muita talotekniikkajuttuja ja minä enemmän sisustuksia. Toki talojen  kokonaisuus merkitsee, mutta kylpyhuoneet ja olohuoneet ja keittiöt ovat minulle tärkeitä.

Mietin taloon astuessani, että haluaisinko istua tuonne sohvalle ja miten muu ympäristö toimii sen sohvan kanssa. Usein tietynlaisen tunnelman aistii jo heti, kun astuu asuntoon sisälle. Onko tässä talossa jotain katsomisen arvoista ja sen on oppinut huomaamaan jo heti, kun eteinen avautuu katsojalle. Pieni ahdas ja pimeä eteinen ei usein tiedä hyvää. Mikäli rakennusvaiheessa on mahdollista vaikuttaa, ja eiköhän näissä ole, niin siihen avaraan eteiseen kannattaisi panostaa ja pihistää neliötilaa sitten muualta. Tällä kertaa nämä olohuoneet tulivat ikuistetuksi kameraan. Kauniin harmoniset sävyt ja pehmeät tekstiilit, tekevät olohuoneista kiinnostavia.

 Ruokapöytien viehättävät ja kauniit kattaukset jäivät mieleen, sillä näistä on kiva itsekin poimia ideoita, illalliskutsuja järjestäessä. Kauniit väriyhdistelmät, esimerkiksi tumma pöytäliina ja vaalea hempeä roosa lautasliina, tuovat vaaleaan keittiöön kivaa kontrastia ja herkkyyttä. 

Ihastuttava maisema, joka avautuu ruokailutilan takana, on täydellinen yhdistelmä ja eipä siinä kattauksellakaan ole enää niin väliä, hyvältä se näyttää joka tapauksessa.
2 kommenttia on "Asuntomessujen kutsuvat olohuoneet ja kauniit keittiöt kattauksineen"
 1. Olen totaalisen ihastunut tuohon ensimmäisen kuvan (konjakin väriseen?) sohvaan <3
  Ihanaa elokuun ensimmäistä iltaa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttää kyllä hyvältä sävyltä ja on varmasti oikein arvioitu, että konjakki on sävy:) Minä mietin sinapinkeltaista, mutta ei, kyllä se on konjakki:D
   Mukavaa elokuuta!<3

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature