Auringonkukkapellossa kukkaismekossa

elokuuta 18, 2018


Saimme tyttären kanssa eräänä iltana vihdoin sovittua kuvaussessiosta auringonkukkapellolla ja ajattelin esitellä muutama vuosi sitten ompelemani kukkaismekon.

Aina ajoittain on hyvä nostaa esille, jotain aiemmin tehtyä ja hyväksi todettua, mutta tässä tapauksessa yllättävän vähän pidettyä. Syykin löytyy kirjoituksen lopusta.

Olen siis ommellut tämän mekon vuosia sitten, ikkunaverhokankaasta ja hintakin oli 3 e metri. Materiaali ja värit aivan kirkuivat nimeäni, joten ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin ommella kesämekko tästä kauniista kankaasta. Halusin ehdottomasti nilkkoihin asti ulottuvan mekon ja leveällä helmalla, jotta kangas pääsee edukseen. 

Miehustaa väänsin aikani, jotta sain mekon istumaan ja leveän helman vastapainoksi myös siroutta yläosaan. Parit vekit kohdassa, jossa etukappaleet menevät ristiin, auttoivat asiaa ja yllätyin, kuinka se toi sitä kaivattua siroutta mekkoon. Leikkasin myös miehustan, rintojen alta hieman kaarevaksi, joten se vaikuttaa myös kokonaisuuteen hoikentavasti. Pelkäsin  lopputulosta, sillä hameen vekit ovat todella leveät ja koska miehusta on aika lyhyt, mutta se onnistuikin tosi kivasti.


En ole tätä mekkoa montaa kertaa pitänyt ja nyt pohdin syytä. Mekko on aavistuksen kuuma helteellä, onhan kyse verhokankaasta, joka on kudottu tiiviiksi. Tai niin luulin ja nyt se on ollut minulla pari hellepäivää päällä ja ihan miellyttävä sitä oli käyttää.

 Toinen syy voi olla se, että väriloisto mekossa saattaa vaikuttaa juhlamekolta, vaikka en sitä sellaiseksi tehnyt. Olenkin saanut tästä paljon kehuja, mekkoa käyttäessäni, mutta vihjailuja myös liian juhlavasta asusta arkeen. 

Ikkunaverhosta on moneksi, vaikka minusta kangas ei millään muotoa ole juhlava ainakaan materiaaliltaan. Se on  puuvillaa, jossa hiukan sekoitetteena polyesteriä, muistaakseni. Mikäli tämä olisi vaikka samettia, niin sitten se olisi juhlakangas.

Viikolla, kun riensin erääseen aamiaistapahtumaan, huomasin todella olevani varsinainen väriläiskä, muiden joukossa. Kadulla kulki ja tuli vastaan vain mustiin ja tummiin pukeutuneita ihmisiä. Itse haluan nauttia vielä kesästä ja pukeutua kesäisesti niin kauan, kun tätä aurinkoa riittää. 

Bussimatkalla sitten sain ihan tuntemattomalta naiselta kommentin, että minulla on upean värinen mekko ja hieno muutenkin. Tästä tuli hyvä fiilis, että en olekaan kummajainen, vaikka värikkääseen pukeudunkin. Eihän sitä saisi miettiä liikaa toisten naljailuja, mutta aina sitä kuitenkin turhia märehtii, vaikka pukeutumistaan ei muuttaisi siltikään. 
16 kommenttia on "Auringonkukkapellossa kukkaismekossa"
 1. Mekko on tosiaan ihanan värikäs. Saas nähdä palaanko minä takasin mustiini taas syksyn tullen vai pysynkö vähän värikkäämmissä vaatteissa niin kuin nyt kesällä olen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se musta on tyylikäs väri ja itsekin sitä käytän, mutta jotenkin vielä viihtyisin väreissä ja kyllä sitä tummaa taas ennättää pitää:)

   Poista
 2. Todella hyvin istuva ja kaunis mekko - mutta tosiaanko olet tuollaisia vihjailuja saanut? Jätä ne ihan omaan arvoonsa, tuo mekko ansaitsee käyttöä! Itse viihdyn kohtalaisen neutraaleissa väreissä. Keväällä ompelin kuitenkin itselleni melko räväkän kuosin mekoksi, ja mistään vaatteesta en ole aikoihin saanut niin paljon ja niin spontaania positiviista palautetta. Joskus pitää räväyttää :).
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna kannustavasta palautteestasi:) Kyllä näitä välillä saa, näitä naljailuja, mutta ehkä ne vaan täytyy ohittaa reagoimatta:)
   Kyllä sitä räväyttää pitää aina, jos sellainen kangas tai vaate muuten tulee eteen, että miellyttää silmää! :D

   Poista
 3. Tuo mekko on vaan ihanin mekko ever! Eli sun mun lempimekko ja mielettömät on kuvatkin, rouva ja maisemat ja kaikki. <3

  Ihanaa viikkoa M <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia:) Tämä on kyllä ihastuttava väriltään ja se onnistuikin mukavasti. Nuo maisemat on kyllä mahtavat! Just ennätettiin kuvat hoitaa, kun nyt sitä vettä sitten satelee!

   Poista
 4. Todella kaunis mekko ja just ihanan värikäs. Ja voi nuo auringonkukat! Tuolla on pitänyt käydäkin, mut jotenkin vaan jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Meni minullakin, ennen kuin pääsimme kuvaamaan, vaikka ihan hoodeilla asummekin:) Kanuiita olivat, mutta siellä oli myös mehiläisiä!!!

   Poista
 5. Kaunis mekko ja kangas. Auringonkukat ovat mun lempparikukkia, joten kuvat on ihanat :) Teet kyllä tosi kivoja ja tyylikkäitä vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkukat ovat kyllä mahtavat ja tuolla pellolla tunsin olevani kuin keiju, sillä satumaalta se tuntui.
   Nöyrät kiitokset! Muoti kiinnostaa ja itse saa tehtyä juuri sellaisia vaatteita, jotka tuntuu omalta. 😁🌻

   Poista
 6. Ehkä Suomessa tykätään liikaa mustasta niin vähänkin väriä tuntuu juhlavaatteelta :D Jossain välimeren maassa et varmaan olisi erottunut joukosta ollenkaan. Kaunis mekko eikä minusta yhtään liian juhlava arkikäyttöönkään ja toki sopii oikein asustettuna myös juhliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta:) Liian värikäs erottuu ja on silloin hiukan uhka mustalle ja se koetaan juhlavaksi. Etelässä värikäs vaate sopii varmasti arkeen ja minäkin uhmaan normaalia pukeutumista ja käytän tätä ihan arjessa:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature