Hotelli Tornissa vieraana Tampereella

elokuuta 15, 2018

Kesäloman roadtrip vei meidät Porin asuntomessuilta Tampereelle ja yövyimme siellä hotelli Tornissa, kaksi yötä. Tästä olenkin hiukan muutamia kuvia paljastanut, Parisuhdematkalla Tampereella postauksessa, esitellessäni pitsisomisteista mekkoani. Mitään kummoisempaa emme suunnitelleen ja nehän ovatkin niitä parhaita reissuja silloin, kun ei ole pakko suorittaa mitään. 

Tampereella en ole aikoihin käynyt, joten hieman oli miettimistä, että mitenkäs sinne Tornin läheisyyteen ja parkkihalliin pääsee. Oli sen verran tietyömaa-projektien vallassa koko Tampereen kaupunki. Niitä riitti ja opastukset eivät ihan osuneet navigaattorin ja tietyömaiden suhteen yksiin, sillä tuntui siltä, että kaikki kadut olivat suljettuja. Mutta tämmöistähän meillä yleensä kesäisin on, että ne tietyömaat on saatava myllätyksi juuri heinäkuuksi, vaikka niitä jatketaan vasta elokuussa. 

Torni-hotellissa olin ensimmäistä kertaa ja minä kyllä tykkäsin, tästä viihtyisästä hotellista. Punaisella värillä oli iloteltu ja kontrastina löytyi sitten mustaa ja kermaa. Vaikka yleensä kammoksun kokolattiamattoja, niin tässä hotellissa, ne olivat vielä sen verran uusia, että niitä ei pahemmin oltu sotkettu ja varsinkin seinäpinnoissa maton käyttö oli mielikuvituksellista. Tämä varmasti takaa myös rauhan huoneissa olijoille, jos joku siellä käytävillä kovemmin mekastaa. Saattaa olla, että tämä on suunniteltu visuaalisuuta ajatellen, mutta itse mietin aina äänten vaikutusta kanssaihmisten elämään. Jos sitä voi hillitä, niin sitten tämä on loistoratkaisu. Eipä niitä ääniä kyllä kuulunutkaan meidän huoneeseen.

Huone oli aika tummasävyinen ja täällä värimaailma sai jatkoa käytävien malliin. Ikkunasta kyllä sitten tuli reilusti valoisuutta ja mitkä näkymät. Sää oli taas mitä parhain ja hellesäällä olikin ihana nukkua hotellihuoneen viileydessä, kiitos ilmastoinnin. Kotona olikin ollut vain +30 astetta makuuhuoneessa, vaikka ulkona lämpötila yöksi viilenikin, joten tämä oli loistava ajoitus hotellilomalle.


Kylpyhuone on tyylikäs ja tarjolla oli myös ihanalle tuoksuvia Rituals kylpytuotteita. Pitkästä aikaa minäkin pääsin kylpyammeeseen. Mutta voi, kyllä se on pienen ihmisen hankala yrittää killua siellä ammeessa, kun rennommin ottaa, niin meinaa painua upoksiin ja kun hiuksetkaan eivät saaneet kastua, niin oli vaikeaa. Amme oli siis minulle liian iso, mutta kyllä se silti oli ihana kokemus, kaiken kaupungilla ravaamisen jälkeen.

Olen kuullut paljon tästä Suomen korkeimmalla sijaitsevasta terassi-ravintolasta, Moro Sky Barista ja kyllä siellä viihtyisältä näytti. Huikeat 88 metriä korkean hotelli Tornin kattotasanteelle sijoitettu ravintola sijaitsee 25. kerroksessa ja selkeällä säällä näet todella kauas. 

Me siis kävelimme Tampereen keskustassa ja katselimme maisemia ja pistäydyimme Vapriikissa katsomassa useampaa näyttelyä. Siellä oli Marilynin näyttely ja se tietysti kiinnosti eniten. Kyllä Marilynin elämä kosketti ja ehkä nyt paremmin ymmärrän häntä ja hänen ongelmiaan. Hän etsi rakkautta läpi elämän ja hyväksyntää lähinnä miehiltä, sillä omaa isää hän ei tuntenut lainkaan. Katsoimme myös mielenkiintoisen kivi-näyttelyn, jääkiekkonäyttelyn, luontonäyttelyn ja Tamperetta kovin koetelleen sisällissodasta kertovan näyttelyn. Kuvat olivat hyvin koskettavia ja piti nieleskellä, kun lueskeli näitä tarinoita, varsinkin lapsista ja nuorista.

Harvemmin tulee käytyä kotimaan matkalla näin monessa näyttelyssä, saman iltapäivän aikana,  mutta nämä olivat sopivasti saman katon alla. 


Tampere on kyllä mukavan leppoisa kaupunki ja kun sää on hyvä, sitä kulkee hymyillen ja nautiskellen. Koski taustalla kuohumassa, kauniisti kukoistavat kukkaset, siistien puistojen reunoilla, sai kyllä huokailemaan. "Suomen kesä on kyllä ihana!"6 kommenttia on "Hotelli Tornissa vieraana Tampereella"
 1. Tampere on ihana kaupunki, haave, että vielä joskus asuisin siellä. <3 Tosta Torni-hotellista en ole varma onko se hieno vai sysiruma, sulattalen sitä vieläkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere tuntuu aina mukavalta ja kaunis se oli myös! Varmasti Torni jakaa mielipiteet ja onhan se aika tumma ja toisaalta rajut väriyhdistelmät, mutta minä tykästyin:)

   Poista
 2. Tosi tyylikäs hotelli. Tykkään tuosta tummasta sävystä huoneessa. Ajattelin heti, että tuolla tulisi ihanasti uni.
  Mukavaa loppuviikkoa Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellihuoneen tumma syli tuuditti hyvin uneen, vaikka ylikierroksilla meninkin eka yönä, kun olimme ravanneet Porin asuntomessut:)
   Hei, enää perjantai ja sitten on viikonloppu, joten samoin sinne <3

   Poista
 3. Niin, Tampereella on ratikkatyömaa, joskin sen lisäksi myös muita pidempikestoisia tietyömaita, joita ei suinkaan ole heinäkuussa aloitettu ja jätetty sitten odottamaan elokuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisi olla ja vaikutti vain, että koko Tampere on myllerryksessä ja työntekijöitä ei kuitenkaan pahemmin näkynyt...Eipä se muuten, mutta olisihan siinä jokin järjestys pitänyt olla, että minne voi kääntyä ja navigaattori ei sitä tietenkään osannut:)

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature