Kierrätysidea sunnuntain kunniaksi keittiöön

syyskuuta 16, 2018

Kierrätysidea sunnuntain kunniaksi keittiöönLöytyykö sinulla samppanjapullon korkkeja, joita olet säästellyt ja et tiedä, mitä niistä tekisi? Minä keksin kierrätysidean sunnuntain kunniaksi näistä korkeista ja se on todella helppo toteuttaa.

Meillä oli kasaantunut tärkeimpien päivien muistoja, samppanjapullon korkkien muodossa. On ollut hääpäivää, synttäreitä, ylioppilasjuhlia ja uuden vuoden juhlimista. Mietin miten niistä saisin hauskan pienen kierrätysidean ja joka on myös käytännöllinenkin. Lisäksi korkit  ja niiden muistot, tulisi näin hauskasti säilytettyä.


Olin nähnyt eri tavoilla toteutettuja pannunalusia ja sellaista oikeasti tarvitsin keittiööni ja sitä lähdin tekemään. Tiedostin kyllä, että nämä korkit ovat erilaisia ja korkeuskin hieman heitti, mutta tämä saa olla hieman persoonallinen, kädenjälki saa olla näkyvillä -versio, joten piti vain miettiä, kuinka ne korkit asettelee alustalleen, että kaikki on tasapainossa. Pohjana on ohutta vaneria ja sen reunoja voi siistiä viilalla kevyesti. Tämä vanerinpala muistuttaa vähän pahvia, joten kosteutta se ei kovin kestä. Jos noita samppanjapullonkorkkeja täytyy siirrellä, jotta saa parhaan lopputuloksen, niin kannattaa vaikka merkitä numeroilla pohjaan järjestystä, se kyllä helpottaa liimatessa. Minä liimasin kontaktiliimalla korkit järjestykseen niin, että korkeimmat korkit olivat ulkoreunoilla, joten korkkien eri korkeus ei haittaa astian tasapainossa pysymistä ja astia ei pääse keikkumaan.
Jos tarvikkeita löytyy kotoa, tämä on todella pikainen kierrätys-askartelu ja tämän voi toteuttaa vaikka pikkukoululainenkin, näin sunnuntain kunniaksi. Kuvausrekvisiittana minulla on vuosia sitten tekemäni savikulho. 


4 kommenttia on "Kierrätysidea sunnuntain kunniaksi keittiöön"
 1. Onpa kiva idea ja nopea toteuttaa. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi:) Tämä oli tämmöinen toipilasajan askartelu, mutta hyvin tuli käyttöön sopiva.

   Poista
 2. Korkkeja löytyy, keräsin niitä jossain vaiheessa ja hei M, tähän näpertelytehtävään mullakin taitaisi riittää paukut.

  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, voit yllättää perheesi näpräämällä jotain itse tehtyä:) Tämä voi olla ihan rentouttava, joten siitä vaan korkit järjestykseen:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature