Kukat kukkivat syksyn mekoissa

syyskuuta 23, 2018

Kukat kukkivat syksyn mekoissa Kukkamekkoja rakastavalle, oli helpotus huomata, että kukat kukkivat mekoissa vielä syksylläkin. Minähän olen niitä muutaman ommellut keväästä alkaen ja tuli jotenkin kaihoisa fiilis, kun pelkäsin, että kukat pitää nyt hyvästellä ensi kevääseen saakka. 

Ilmeisesti muutkin rakastavat kukkaprinttejä, sillä kukat saavat vielä kukkia, mutta eri tavalla. On hyvä, että hempeys kukkamekoissa väistyy ja antaa tilaa syksyn tuulille. Kukat, maalauksen tyylisesti kankaisiin printattuina, kukkivat nyt voimaakkaammilla kontrasteilla. Tummat, mustat tai siniset pohjavärit, tuovat  rohkean voimakkaat kukkakuviot selkeästi esille. Toimii minusta upeasti ja soveltuu hienosti syksyllä käytettäväksi nahkatakin, muhkean neuleen tai trensssin kanssa. 

Kyllä meinasi tulla valinnan vaikeus, kun ensimmäisen kerran kangasvalikoiman näin, sillä mielessäni oli vain punertavat kukat, mustalla kankaalla. En ollut niin suunnitellut noita väriyhdistelmiä tai sitä lopullista materiaalivalintaa, joten meinasi hiki tulla, käännellessäni kangaspakkoja ja ihaillessani kukkakuvioita. 

Samettinen kangas välkehti kauniisti ja kun siinä on lycraa, tiesin sen istuvuudeltaan hyväksi kietaisumekkoon. Yllättäen päädyin kuvioon, jossa vihreä väri lehdissä, on isossa roolissa, mutta hurmaannuin noihin kukkasiin sen verran, että vihreän kammo, sai hiukan antaa tilaa.Vinkkejä mekon ompeluun • Kankaaseen meni kaksi metriä kangasta. Otin vain tuon hameosan pituuden kaksinkertaisena, sillä mekossa on vyötäröllä sauma ja yläosan vierestä sain leikattua hihat. 
 • Helman kokonaisleveys on kaksi ja puoli metriä
 • Kietaisumekkoja ommeltuani, halusin tähän syksyisempään versioon pääntien, jota minun ei tarvitse nykiä ja pelätä, että se on turhan antelias. Näin syksymekkoon se onkin toimivampi.
 • Ompelin muutamia vekkejä tuohon eteen, kohtaan, missä mekko menee päällekkäin, jotta se istuu kauniimmin. 
 • Ompeleminen on helppoa, kun käyttää pientä siksakkia, joka antaa joustoa saumoille. 
 • Kangas ei tarvitse erityistä huolittelua, sillä se ei purkaannu. Helman käänsin vain siis kerran, en tehnyt erityistä päärmäystä, jotta helma laskeutuu kauniisti.
 • Huomasin tuossa tuulessa kyllä, että kannattaa nuo etukäänteet ommella tai liimata liimakankaalla kiinni päällyskankaaseen. Tuulen ottaessa vauhtia, se pullistui rumasti, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota tekovaiheessa.

Tämä mekko voi olla juhlamekko, kun asusteita vain vaihtaa. Jalkaan vain sirommat korkokengät ja korviin näyttävät korvikset. Rennompaan suuntaan, jos haluaa mennä, niin jalkaan kannattaa sujauttaa valkoiset airmaxit ja mekon päälle reilun kokoinen neule.  Vaihtoehtoja on ja silloin tämäkään mekko ei jää turhan panttina odottamaan sitä parempaa juhlapäivää, vaan saa kukkia myös normiarjessa mukana.

Kun kesä on ohi, niin innostaako kukkaprintti vielä syksyn mekoissa?
8 kommenttia on "Kukat kukkivat syksyn mekoissa "
 1. Kukista ei tarvitse luopua. Aivan ihana tuo mekko. Kietaisumalleissa on muuten sekin hyvä, että sopivat loistavasti eri vartalotyypeille. Minä tykkään kovasti kietaisumalleista, koska peittävät vähän masua ja pieni rintainen kun olen, saa myös yläosan istumaan hyvin.
  Aivan ihana mekko ja ihan täydellinen kuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kietaisumallit ovat tosiaan kaunistava vaate, ihan jokaiselle:) Lisäksi ne ovat niin naisellisia ja mukavia päällä. Kukat ovat printtinä niin kauniita, jotta ilokseen niitä kantaa mekossa:)

   Poista
 2. Jo tuolla Instassa ihailin tätä upeaa mekkoasi. Minä, joka en ole koskaan oikein kukkamekoista itselläni välittänyt, innostuin niistä tänä kesänä.
  Tuo sinun mekkosi on upea ja kerrassaan mainio tuon nahkatakin kanssa. Antaa kukkien kukkia syksyllä ja talvellakin. Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula :) Paljon riippuu tietysti printistä ja väreistä, joten eivät kaikki kukkakankaat minuunkaan iske. Nahkatakki on kieltämättä siitä hyvä, että se tuo pikkuisen särmää asuun kuin asuun ja mekkokin on siten moninaisempi käyttää:) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Hurmaava kukkamekko ja upea nainen olet! <3
  Komea on myös tuo Cadillac!

  Heleän kauniita syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susanna! Kiios <3
   Tuo Cadi oli kyllä aika magee, voisin ottaa itselleni:)
   Kaunista syksyä myös sinne!

   Poista
 4. Aivan ihana mekko ja upeat värit siinä !Kauniit kuvat muutenkin ja upea cadillac !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Värit ja printti kiehtoivat ja kun se vielä välkehtii, niin eihän sitä voinut sivuuttaa:)
   Cadikin oli upea!

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature