Vieteristä tehty persoonallinen valaisin

marraskuuta 04, 2018

Vieteristä tehty persoonallinen valaisin


Tunnelmallinen seinävalaisin näyttää olevan tämän hetken hitti. Se on usein tehty kauniista maisemakankaasta, johon valot on aseteltu kivasti pilkahtamaan vaikka ikkunoista, tai muuten sopivista kohdista. Maisemat ovat tietysti näin marraskuussa jo hyvinkin jouluisia. Näyttävät kyllä somalta. Minun vieteristä kierrätysperiaatteella toteutettua seinävalaisinta ei ihan voi luokitella somaksi, mutta persoonalliseksi kyllä. 

Tyttären vaihdettua, jo ennen kotoa muuttoa, sänkynsä leveämpään malliin, jäi meille ylimääräinen sänky, josta tuli ensin tuunattua sohva terassille.  Mutta talven säilytystä lasitetulla parvekkeella se ei kuitenkaan kestänyt, joten jäljelle jäi vain nuo patjan vieterit.


Olin suunnitellut patjan vieteristä yrttiseinää, mutta minä ja yritit emme sitten oikein tulleet toimeen ja siitä ideasta oli pakko luopua. Kesäksi tuo vieteri-häkkyrä unohtui pihalle, koska minä vielä sinnikkäästi pohdin muita vaihtoehtoja yrttiseinän totetuttamisesta.

 Syksyn tultua, pyysin miestäni leikkaamaan sängyn vieterin poikki ja päätin poistaa siihen ilmaantuneen ruosteen. Kun ruoste oli poistettu, virittelin siihen Tokmannin Kotikulta-sarjan kausivalot, jotka yhteistyössä sain ja seinävalaisin oli valmis. Ei sen todellakaan tarvitse olla aina design-valaisin, vaan valaisin voi olla mikä vaan, vaikkapa valoilla koristeltu vanha sängyn vieteri ja antaa sen nyt siinä loistaa.
Valojen ripustamiseen meni eniten aikaa, mutta se kannatti tehdä huolella, jotteivat tipahtele helposti pois. Kierrätystäkin tässä tuli hienosti. Sitä toista vieterin puolikasta tytär jo kyselikin minulta, joten ehkä hänelle tehdään jossain vaiheessa samanlainen valaisin.
Eikö tullutkin hauska! Tämä antaa kivasti lisävaloa eteiseen ja on mukavan persoonallinen erikoisuus valaisimena. 

Joku on tämänkin jo varmasti aiemmin toteuttanut, joten en ole tätä itse keksinyt. Onko sinulla hassuja tai persoonallisia esineitä, joista olet kehittänyt valaisimen?


*Yhteistyössä Tokmannin Kotikulta-sarjan kanssa

10 kommenttia on "Vieteristä tehty persoonallinen valaisin"
 1. Tulipa siitä kaunis ja uniikki samalla kertaa! Minä olen tehnyt valaisimia vaikka mistä, ehkä erikoisin on pojan huoneessa. Se on tehty halkaistusta karttapallosta.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Halkaistu karttapallo valaisimena on varmasti aika magee:)
   Mukavaa viikkoa sinulle kanssa! <3

   Poista
 2. Toi on cool, ihanaa rosoa, tykkään kovasti. <3 Superia viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tästä tuli kyllä magee ja eipähän mennyt roskiin!
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Tämå idea on kyll kaunis. Materiaalia löytyykin ja olen ajatellut et joku valohommaa tekisin. Täss se on,tämä menee tekolistalle kyll.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja miten yksinkertainen idea ja näyttää kuitenkin hyvältä! Kiva, jos innostuit!

   Poista
 4. On kyllä kiva, ja kierrätystä parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä juuri, kierrätystä ja lopputulos ei ole hullumpi 😁,

   Poista
 5. Vauuuu onpas hauska idea, tuohon vieteripohjaanhan saisi viriteltyä vaikka mitä :) Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joo, niin saisi ja velä minä jossain muodossa sen yrttijutun kehitän...pitää varmaan vaan palkata puutarhuri sitten hoitaan niitä:D

   Poista

Auto Post Signature

Auto Post Signature